5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

100 bayana istihdam imkanı

Kayseri'nin Bünyan Belediyesi bünyesinde açılacak Tekstil Atölyesi ve Fason Üretim Merkezi sayesinde 100 bayanın istihdam edileceği bildirildi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, ilçe halkına istihdam sağlamak maksadıyla bazı projelerinin olduğunu ve ilk aşamada tekstil atölyesi açarak 100 bayana istihdam imkanı sağlayacaklarını söyledi. 20 kişilik bir bayan grubunun bir aylık staj eğitimlerine başladığını belirten Özmen, 1 Temmuz itibariyle ilçeye üretim tesisini açacaklarını kaydetti.

Bünyan ilçesinin adeta şantiyeye döndüğünü de ifade eden Özmen, şu anda 6 ayrı mahallede alt ve üstyapı çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Özmen, "Yerel seçimler öncesi önemsediğimiz mezarlıklar projemiz var. Seçim öncesinde insanımızın hayatını kolaylaştıracak her türlü faaliyeti yapacağımızı söylemiştik. Gücümüz nispetinde bu konu ile ilgili bir kreş ve mezarlıklar projemiz başlatıldı. Cumhuriyet ve Yenimahalle'de bulunan mezarlıkların çevre düzenlemeleri ile alt ve üstyapısını bitirdik. 10 bin metrekarelik kilitli parke döşedik. Ne yaparsak vatandaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Mezarlıklar projesinde 'bir taşta sen koy' kampanyasını başlattık ve yüzlerce insanımız taşları elden ele götürerek 24 metrekareyi 4 dakikalık bir sürede yaptı. Tam anlamıyla vatandaş, Bünyan'da taşın altına elini koydu. Öte yandan yaz sinemaları yaparak halkı sosyal aktiviteye yönlendireceğiz. Belediyenin çay bahçesinde yapılacak açık hava sinemasına da tüm halkımızı davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 17:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?