30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

14 Ekim Dünya Standartları Günü

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kayseri Personel Sistem ve Belgelendirme Müdürü Mahmut Ulaş, 14 Ekim Dünya Standartları Günü'nün Türkiye'de ilk defa Kayseri Müdürlüğü tarafından değişik bir şekilde kutlanacağını belirtti. Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak ise, TSE standartlarının sadece üretilen ürünlerde değil, tüm hayat yaşantısında aranması gerektiğini söyledi.
 
KAYSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen kutlama tanıtım toplantısına KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, TSE Bölge Müdürü Necati Karahan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Lokman Koçer ve TSE Kayseri Personel Sistem ve Belgelendirme Müdürü Mahmut Ulaş katıldı.
 
TSE Bölge Müdürü Necati Karahan, insan hayatında TSE'nin önemine değindi. TSE Kayseri Bölge Müdürlüğü olarak kalite standartları yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Bölge Müdürü Karahan, "Yaşantımızda, ürettiğimiz ürünlerde, iş yerlerimizde TSE'nin önemine değiniyoruz ve bu konu ile ilgili gerek sanayicilerimizle, gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve gerekse basın kuruluşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
 
TSE Kayseri Personel Sistem ve Belgelendirme Müdürü Mahmut Ulaş ise, Dünya Standartları Günü çerçevesinde Kayseri'de yapacakları etkinliklerden bahsetti. Ulaş, "TSE Kayseri'de Sanayi Odamız, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivis Toplum Örgütlerimiz ve sanayicilerimizle birlikte el ele vererek, bu anlamlı günün gelecek nesillere de iz bırakması düşüncesi ile bugünün çocuğu yarının geleceğimizin büyüğü, gelecekte kimi müşteri, kimi üretici, kimi müteşebbis olacak ilköğretim çocuklarımızın eğlenebilecekleri nitelikte edebi kültürümüzle çocuklarımızın benliğinde kalite bilincinin gelişiminin amaçladığı bir hafta süreli etkinlikler planladık. TSE Kayseri Personel Sistem ve Belgelendirme Müdürlüğü olarak Türkiye'de ilk olarak 14 Ekim Dünya Standartlar Günü'nde değişik bir biçimde imza attık. TSE, Kayseri'de Nasreddin Hoca tiplemesiyle, kalite fıkraları derleyerek kutlamalara başladı. 14 Ekim Dünya Standartlar Günü ülke genelinde değişik etkinliklerle kutlanırken, Kayseri yine Kayserilik yaparak bir değişik gerçekleştirdi ve Hoca Nasreddin figürüyle çocuklara kalite dersi verdi" diye konuştu.
 
KAYSO Başkanı Mustafa Boydak da, Türkiye olarak içerisine girmeye çalıştığımız AB'nin de standart gerçeği olduğunu kaydederek, "Standardı sadece ürettiğimiz ürünlerde aramamak gerekir. Standardı, yaşantımızda, aile hayatımızda, kendimizde ve çevremizde aramamız gerekir. Bu şekilde standartları uygularsak inanıyorum ki insan hayatı bu yönde büyük önem kazanacaktır" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 15:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?