5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

1470 öğrencinin mezuniyet sevinci

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Meslek Yüksekokulları'ndan eğitimlerini tamamlayan bin 470 öğrenci, düzenlenen törenle mezun oldu.

Süleyman Demirel Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uzmay, okul müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan İzzet Bayraktar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kaya, meslek yüksek okullarının değişen çağa göre kendini yenilediğini belirterek, bu kapsamda ihtiyaç duyulan nitelikli ara elemanları yetiştirdiklerini söyledi.

Meslek yüksekokullarının eskiden de ara eleman yetiştirdiğini hatırlatan Kaya, "Bugün ise okullarımızın nitelikli temel eleman yetiştirme potansiyeline geldi. Öğrencilerimize eğitimlerimizde rekabetçi olmayı gösterdik. Kendine güveni olmayan, hayatı boyunca başarıyı yakalayamaz. Okullarında başarılı oldular, umarım hayat okulunda da başarılı olurlar. Emeği geçen aileler ve öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından okullarını birincilikle bitiren öğrenciler mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Erciyes Üniversitesi Marşı'nın söylenmesi ve kep atılması ile mezuniyet töreni son buldu.

Meslek yüksekokullarının 2008-2009 eğitim - öğretim yılında, Kayseri Meslek Yüksekokulu, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu'ndan bin 470 öğrencinin mezun olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 17:04:33
Güncelleme :18 Haziran 2009 Perşembe 17:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?