5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

15 bin atık pil toplandı

15 BİN ATIK PİL TOPLANDI

Kayseri'nin Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yaşanabilir çevre oluşturmak, gelecek nesillere sağlıklı bir gelecek bırakmak için çevrenin korunmasını önemsediklerini söyledi.

Kocasinan Belediyesi'nin günde 550 ton evsel, 6 ton da geri dönüştürülebilir atık topladığını belirten Başkan Bekir Yıldız, " Pil sıfıra yakın geri dönüşümü nedeniyle farklı özelliğe sahip. 1 kalem pil tonlarca suyu zehirliyor. İçindeki ağır metaller çevrenin genetiğini bozuyor, kıvamını değiştiriyor. Bu nedenle geri dönüştürülebilir atıklara göre pil toplamaya çok daha önem veriyoruz" dedi.

Kağıt, metal, plastik, cam gibi atıkların kaynağında ayrıştırılarak yeniden ekonomiye kazandırılması konusunda ev hanımlarından destek isteyen Başkan Bekir Yıldız," En iyi ayrıştırma evde, mutfakta yapılan ayrıştırmadır. Atıkları çok ciddiye alarak evde ayrıştırmaya önem vermenizi istirham ediyorum. Çocuklarımıza, gelecek nesillerimize yaşanabilir bir şehir ve çevre bırakacaksak bu kaçınılmazdır, zorunluluktur. Şehrimizin ve nesillerimizin geleceği açısından bu tür kampanyalara önem veriyoruz ve devam ettireceğiz. Kampanyaya emek ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Okullarımızı ve öğrencilerimizi de sergi salonumuzda açılan geri dönüştürülebilir maddelerin yeniden kazanılma çemberini gösteren sergiye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Sahabiye Mahalle Muhtarı Alim Gerçel de konuşmasında Kocasinan Belediyesiyle ortaklaşa yürütülen Atık Pil Toplama Kampanyası'nda 15 bin pil topladıklarını belirterek," 2010 yılında çalışmalarımız devam edecek. Hedefimiz 100 bin pil toplamaktır. Kocasinan Belediye Başkanı Sayın Bekir Yıldız'a ve destek veren, katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra en çok pil toplayıp dereceye girenlere küçük altın, madalya ve kitap setinden oluşan hediyelerle katılım sertifikaları verildi.

15 BİN ATIK PİL TOPLANDI
15 BİN ATIK PİL TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 17:44:05
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 18:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?