4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

‘16. Kültür Turizm ve Üzüm Festivali’

Kayseri'nin İncesu ilçesinde düzenlenen ‘16. Kültür Turizm ve Üzüm Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında yapılan şehitler parkının da açılışı yapıldı. 

Karamustafa Paşa Mahallesi’nde düzenlenen festival, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın konseriyle başladı. Festivale Vali Mevlüt Bilici, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız ve Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde açılış konuşması yapan İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, festivalle ilçenin tanıtımını yaptıklarını söyledi. Karayol, "30 Ağustos gibi önemli bir güne denk getirdiğimiz festivalimizi düzenlemekten gurur duyuyoruz" dedi. 

Festivale katılan AK Parti Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise, üzüm denilince her zaman Ege Bölgesi’nin hatırlandığını belirterek, "İncesu üzümünün tanıtılması içinde yapılan bu festival son derece önemlidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Şehitler Parkı’nın açılışını yapmak da çok önemlidir” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından en iyi üzüm yetiştiricisi seçilenlere ödülleri verilirken, festivale katılanlara da üzüm ikramı yapıldı. Daha sonra aralarında şehit babası Ali Özmen'in de bulunduğu protokol, Şehitler Parkı’nın açılışı yaptı. Parkın açılışından sonra festival, Urfa Sıra Gecesi ekibi ve Türk Halk Müziği sanatçılarının konseriyle devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 13:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?