4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

16 şehit için 16 fidan

KAYSERİ’nin Sarıoğlan İlçesi'nde düzenlenen kampanya kapsamında, 16 şehit asker ve polis için 16 fidan dikildi. Kampanya kapsamında 2 bin 800 fidanın toprakla buluşturulacağı bildirildi.

Sarıoğlan, Kültür, Sanat ve Çevre Derneği (SADER), Sarıoğlan Spor ve Sarıoğlan ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, TEMA Vakfı ve KAYEMA ile işbirliği yaparak ağaç dikme kampanyası düzenledi. Kampanya, şehit 16 asker ve polis anısına birer fidan dikimiyle başlatıldı.

Ardından 2 bin 800 fidanı toprakla buluşturmak için çalışmalara başlandı. Fidan dikme çalışmalarının bir hafta süreceğini belirten SADER yönetim kurulu üyesi ve Güzelyazı Mahallesi Muhtarı Salih Gözüküçük, ilçeyi güzelleştirmek, gelecek nesillere güzel ve yaşanılır bir vatan bırakmak için 10 yıldır fidan diktiklerini söyledi.

Bugüne kadar kadar 4 bin fidan diktiklerini ifade eden Gözüküçük, “Bu yıl her biri taze bir fidan olan aziz şehitlerimiz için de fidan diktik. Dikerken de, şehitlerimizi kalbimizde, fidanları onların bize emanet ettiği bu topraklarda yaşatacağımıza söz verdik. Her fidana üzerinde şehitlerimizin adı yazılı olan künyeler asacağız. Buraya fidan diken herkes diktiği fidandan sorumlu olacak. Kuruyan her fidan şehitlerimizi üzecektir” dedi.

Daha sonra parti yöneticileri, oda başkanları, daire amirleri halk ve öğrenciler belirlenen iki alana 2 bin 800 fidanı bir hafta içinde toprakla buluşturmak için çalışmalara başladı.

 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 17:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?