4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

19 baro başkanından İsrail'e kınama

Kayseri Barosu Başkanı Avukat Ali Aydın, 19 ilin baro başkanı adına İsrail'in, Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı lanetlediğini söyledi.

Kayseri Baro Başkanlığı'nda gerçekleştirilen ve Afyon, Sivas, Erzurum, Aksaray, Erzincan, Nevşehir, Elazığ, Yozgat, Iğdır, Kırklareli, Kırşehir, Burdur, Osmaniye, Çankırı, Tokat, Gümüşhane, Kütahya ile Van illeri baro başkanlarının desteklediği basın açıklamasını Kayseri Baro Başkanı Avukat Ali Aydın okudu.

Aydın, İsrail askerlerinin Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği ve çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırıları baro başkanları adına lanetlediklerini söyledi. Aydın, "İsrail, vahşete ve teröre açıkça destek olan devletlerden aldığı güçle, kara saldırısını başlatmıştır. Bu bir devlet terörüdür. Bu bir insanlık suçudur. Bu adı konulmamış bir soykırımdır. Gazze'de yaşananlar bütün dünya ülkelerinin insanlık sınavıdır. İnsan hakları ve demokrasi bahaneleriyle ülkeleri işgal eden ABD ve yandaşlarının bu insanlık suçuna engel olması beklenemez. Bu görev herkesten önce Türkiye Cumhuriyeti'nin görevi ve sorumluluğudur. Dünya bu saldırıya sessiz kalmıştır. Birleşmiş Milletler bir kınama dahi yayınlayamamıştır. Bu da gösteriyor ki Birleşmiş Milletler yapılan saldırının mahiyetinden ziyade mazlumun kimliğine göre tavır belirlemektedir. Kınama mesajlarının yanında İsrail'e karşı ciddi yaptırımlar alınmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 18:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?