2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

19 Eylül Gaziler günü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Özdemir, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, bir çok kahramanlık gösteren gazilerin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini söyledi.

CHP İl Başkanı Özdemir, yaptığı açıklamada, 19 Eylül tarihinin anlam açısından önemli bir günolduğunu belirtti. Özdemir, “Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Bu nedenle, yurdumuzda her yıl 19 Eylül "Gaziler Günü" olarak kutlanmaktadır. Türk tarihinde her zaman şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk, bu onuru elde edebilmek için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü bu duyguların, Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır. Türk milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen "Kurtuluş Savaşı"nda yaşamıştır. "Ya istiklal, ya ölüm!" demiştir. Türk tarihi, bir çok kahramanlık destanı ile doludur.

Vatanı uğruna ölümü göze almış kahramanların yarattığı destanlar sonucu bu güzel ülkemizde yaşama şansı buluyoruz. Tarih boyunca ,Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta canını esirgemeden vatan için, dünya barışı için ortaya koyanları hiçbir dönemde unutmamamız gerekir. Vatan için her türlü fedakarlığı göstererek, vücudunun bir bölümünü bu uğurda kaybetmiş kahramanların içinde bulundukları, psikolojik, sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek, onların ne için savaştıklarını anlamak her birimizin görevi olmalıdır. Bugüne kadar yeterince ihmal ettiğimiz bu kahramanları, yılın bir gününde de olsa anmak, onların ellerini öpmek, hak ettikleri değeri bulmaları açısından önemli olsa gerek. Tüm toplum ve bireyler olarak, kahramanlıkları ile vatan topraklarını canları, kanları pahasına savunanları unutmamamız, unutturmamamız gerekir. Bu duygu ve düşünceler içinde, hayatlarını kaybetmiş başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm gazilerimizi rahmetle anıyor, yaşamlarını devam ettiren gazilerimize de uzun ve sağlıklı ömürler dileğiyle saygılar sunuyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 16:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?