5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

19 Mayıs Gençlik yürüyüşü yapıldı

Kayseri'de, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gençlik koşusu yapılarak, çok sayıda protokol üyesi ve binlerce öğrencinin katılımıyla halk yürüyüşü düzenlendi.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 90. yıldönümü ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Gençlik Koşusu ve Halk Yürüyüşü', Kasseria önünde başladı. Sporcularının koşusunun ardından düzenlenen yürüyüşe; Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata da katıldı.

İlköğretim ve lise öğrencilerinin de katıldığı halk yürüyüşünde, 'Her şey vatan için' ve 'En büyük Türkiye' sloganları atıldı. Etkinliği izleyen bazı vatandaşlar halk yürüyüşüne katılanları alkışlarken, bazıları da cep telefonları ile görüntü aldı.
Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren koşu ve yürüyüşün ardından, Atatürk Anıtı önünde halk oyunları ekibi bir gösteri düzenledi.

Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Yahya Şahan günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, koşuda 'gençler' kategorisinde ilk 4'e giren sporculara madalyalarını takdim etti. 'Kızlar' kategorisinde ödül alan sporculara madalyalarını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altıntuğ verirken, 'büyükler' klasmanında ilk 4'e giren sporcular ise madalyalarını İl Jandarma Komutanlığı Kurmay Albay Murat Aslan'dan aldı.

Ödül töreninin ardından etkinlik sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 17:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?