5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

2. FIS Erciyes Kupası yapıldı

Ermenistan ve Yunanistanlı sporcuların katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası 2. FIS Erciyes Kupası Yarışması sona erdi.

Erciyes Kalak Merkezi'nde 8-9 Ocak tarihleri arasında 65 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası 2. FIS Erciyes Kupası Yarışması tamamlandı. İlk olarak 850 metre uzunluğundaki pistte slalom dalında yapılan yarışmada, Uluslararası Kayak Federasyonu Teknik Delegesi Sırbistanlı Stavica Marinkoviç de gözlemci olarak yer aldı.

Ermenistan'dan 5, Yunanistan'dan 4, Türkiye'den ise 56 sporcunun katıldığı yarışma, yoğun sis nedeniyle zaman zaman ara verilmesine rağmen tamamlandı. Slalom bayanlarda Yunanistan'dan Sophia Ralli birinci, Türkiye'den Tuğba Taşdemir ikinci ve İrem Önder ise üçüncü olurken, slalom erkelerde ise birinciliği Yunanistan'dan Nikos Bonou, ikinciliği Türkiye'den Hamit Sare, üçünlüğü Yunanistan'dan Stephanos Tsımıkalis elde etti.

Bayan büyük slalom dalında ise yine Yunanistan'dan Sophia Ralli birinci, Türkiye'den Tuğba Taşdemir ikinci ve İrem Önder ise üçüncü oldu. Büyük slalom erkeklerde ise Türkiye'den Erdinç Türksever birinci olurken, ikinciliği Yunanistan'dan Stephonos Tsımıkalis, üçüncülüğü de Erkan Yeşilova elde etti.

Yarışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Kayak Federasyonu Genel Menajeri Nesim Yıldız, Uluslararası 2. FIS Erciyes Kupası Yarışları'nın 6 yıl önce bitirildiğini, ancak federasyonun yaptığı çalışma neticesinde yeniden yapıldığını söyledi.

Yıldız, "Erciyes Dağı'nda yapılan uluslararası pist yarışmasına 3 devletten 65 sporcu katıldı. Bunların 56'sı Türkiye'den katıldı. İki gündür yapılan slalom ve büyük slalom yarışları yoğun sise rağmen tamamlandı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 23:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?