30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

2 teröre 2 evlat

Kayseri'de astsubay oğullarını PKK terörüne kurban veren aile, diğer oğullarını da trafik teröründe kaybetti.

Talas ilçesi Keçiköy Mahallesi'nde oturan Faydacı Ailesi, yaklaşık 3.5 ay önce şehit olan oğulları astsubay Kazım Faydacı'nın acısını unutamamışken, yeni bir acıyla yıkıldı.

Astsubay Kazım Faydacı yaklaşık 3.5 ay önce Bingöl'de terör örgütünün mayınlı saldırısı sonucu şehit olmuş, Kayseri'de toprağa verilmişti. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün de katıldığı cenaze töreninde ailesi ile birlikte gözyaşı döküp mezarına toprak atan Ercan Faydacı, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Törende Bakan Gül'ün teselli etmeye çalıştığı Faydacı Ailesi'ni daha sonra Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da ziyaret etmişti.

Dün, Duran Yılmaz yönetimindeki 38 RK 353 plakalı yolcu otobüsünün, Konya-Aksaray kara yolunun 60. kilometresinde, Münir İlgin idaresindeki 42 ES 218 plakalı kamyona çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında, yolcu otobüsünde muavin olarak görev yapan Ercan Faydacı, otobüsün kırılan camları sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılmak istenen Faydacı (29) yolda hayatını kaybetti.

Banka emeklisi olan baba Yaşar Faydacı, kısa süre arayla iki oğlunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Acılı anne Meryem Faydacı da, “İki oğlumu 3.5 ay arayla kaybettim. Yavrularımı toprağa verdim. Canlarım gitti, bu acıya nasıl dayanılır” diye feryat etti.

Ercan Faydacı'nın Kayseri'de faaliyet gösteren bir otobüs firmasında yaklaşık 8 yıldır muavin olarak çalıştığı, zaman zaman işten çıkarılarak yeniden çağrıldığı öğrenildi.

Ercan Faydacı'nın yengesi Mehtap Faydacı, kayınbiraderinin uzun yıllar muavinlik yapmasına rağmen sigortasının yapılmadığını ileri sürdü. Kayınbiraderinin sürücü belgesinin de çalıştığı otobüsün sahibi tarafından kullanıldığını ileri süren Faydacı, şunları söyledi:

“Ercan ağabeyimin, uzun yıllardır çalıştığı otobüste, sigortasının tam yattığından da şüphemiz var. Çalıştığı otobüsün sahipleri Ercan ağabeyimin ehliyetini de kullanıyorlardı sanırım.”

Ercan Faydacı'nın kaza yaptığı otobüsün ait olduğu firmanın yetkilileri ise çok sayıda otobüsten hizmet alım yöntemi ile faydalandıklarını, Ercan Faydacı'nın da hizmet alımı yaptıkları bir otobüste çalıştığını, sigorta ve diğer iddialarla ilgili bilgilerinin bulunmadığını belirttiler.
A.A
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 13:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?