3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

20 bin fidan toprakla buluşacak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2008 yılında ilçe sınırları içerisine 20 bin ibreli ve yapraklı fidan dikimi gerçekleştireceklerini ve bunun için gerekli fidan alım işlemlerinin devam ettirildiğini söyledi.

Başkan Büyükkılıç, Yeni açılan yollar ile parklar başta olmak üzere ağaçlandırma alanları olarak tespit edilen yerler, çeşitli nedenler ile kuruyan veya kesimi yapılan ağaçların yerleri ile kırsal alanlara ekilmek üzere fidan alımı yapacaklarını, bu harcamalar için 500 bin YTL ödenek ayrıldığını, gerekli görülürse bu rakamın artırılabileceğini kaydetti.

2008 yılı içerisinde toplam 132 bin adet fidan, saksı çiçeği, süs bitkisi ve mevsimlik çiçek alınarak toprakla buluşturacaklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, ”Fidan ekimlerini ilkbahar ve sonbahar olmak iki ayrı zamanda gerçekleştireceğiz. Halkımızın katılımı ile özel günler düzenleyerek şenlik havasında fidan dikimlerini yapacağız. Öncelikli amacımız özellikle gençlerin, öğrencilerin ormana, doğaya ve yeşile olan ilgilerini artırmak, korumalarını sağlamak, daha yeşil bir Melikgazi oluşturmak” olduğunu sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 18:15:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?