30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

2007'de Türkiye'yi neler bekliyor?

Su Karakuş aslında inşaat mühendisi ancak astrolojiye olan ilgisi çok küçük yaşlarda başlamış. Ortaokuldayken burçlu defter kapları kullandığını söyleyen Su Karakuş, lisedeyken tarotla ilgili artık bilmediği bir şeyin kalmadığını da sözlerine ekliyor. Amerika'da astroloji ve tarot eğitimi alan Karakuş, Üçüncü Göz, Elele gibi dergilerde, AKŞAM gazetesinde yazılar yazdı. Hali hazırda www.sukarakus.com adresinde haftalık yorumlar yapan astrolog, öngörülerinin doğru çıkmasıyla tanınıyor.

Sizi astrolojide ne heyecanlandırıyor, oradan başlayalım?

Astroloji benim için sonsuz bir kavram. Uzun yıllar yüksek matematik okuduğum için, çokbilinmeyenli denklemlerle uğraştım. Hiç kimse ben astrolojiyi çok iyi biliyorum diyemez. Sonsuz bir kavram olduğu için, bu sene yaşayacağınız bir açı belki ancak 280 sene sonra meydana gelebileceği için seviyorum astroloji.

Neleri hedefliyorsunuz astrolog olarak?

Yakında Akis Yayınları'ndan kitabım çıkıyor ve bir de dergi hazırlığındayız, sanırım o da şubat ayı gibi raflarda olur. Binlerce kişiye aynı anda astroloji öğretmeyi ve bunu ücretsiz yapmayı hedefliyorum. Temel amacım da bu zaten; astrolojiyi anlatmak ve öğretmek. Bu nedenle yazı dilim de çok sadedir, ilkokul çağındaki çocuk da anlasın isterim. Belki de yüksek lisans düzeyinde anlatımlar nedeniyle insanlar astrolojiyi sevemediler. Satır aralarında Satürn'ü görünce bu nedenle de okumak istemiyor olabilirler. Ama 'sizin başınızdan şöyle bir olay geçebilir' dendiğinde ilgileniyorlar.

Niye astrolojiyi bu kadar çok insana öğretmek istiyorsunuz?

Kişinin kendini en kolay tanıma yöntemi. Ben size 'çok konuşuyorsunuz ve boş konuşuyorsunuz' desem siz bundan rahatsız olursunuz ama 'İkizler insanları bazı olumsuz gezegen etkileri altında boş konuşmalar yapabilir' desem, 'ben de zaman zaman boş konuşmalar yapabiliyorum' dersiniz. Kişinin olumsuzluklarını görmesini ve kabullenmesini, dolayısıyla da düzeltmesini kolaylaştırıyor. Hem kişisel gelişim anlamında hem de geleceğe doğru adımlar atmakta bir rehber

Siz kendi hayatınızı da astrolojiye göre mi yönlendiriyorsunuz?

Modern astrolojiyle çalışıyorum. Modern astroloji de her zaman olasılıklardan söz eder, 'kesin bu böyledir' demez. Bir yeniay döneminde 30 tane olasılık sayabilirim. Bunlardan hangisini alıp kullanacağınız, bir önceki yeniaya, bir önceki aydaki yatırımlara bağlıdır. Jüpiter'in beni yayıncılık alanında destekleyeceği zamanı biliyordum ve süratle harekete geçtim. Yazılarımı biriktirmeye, üretmeye, çoğaltmaya başladım. Evet, o dönemleri değerlendirmeye çalışıyorum.

YENİ AY'DA YENİLİK YAPIN

Mesela bazı gezegen hareketleri var, Merkür'ün geri gitmesi ya da Ay'ın küçüldüğü durumlar gibi. O dönemlerde radyo programından dinleyicilerinizi uyarıyor musunuz?

Elbette sürekli uyarıyorum. Sitemi de güncelliyorum. Genellikle olumsuzlukların altını çizen bir astrolog-yazar değilim. Ne konuda bir başlangıç yapacaksak o konuda atik davranmalıyız. Geçtiğimiz günlerde, Yeniay Yay burcunda doğdu. Kişisel gelişim için harika bir fırsattı örneğin. Saçınızı değiştirmek için bile doğru bir zaman. Yeni bir ilişkiye de başlayabilirsiniz. Mesela ikramiye anlamında, yeni yılın en şanslı burcu Boğa.

Genel olarak Türkiye'yi neler bekliyor 2007'de?

Öncelikle uzun süredir biliyorsunuz dönüştürücü gezegen Pluton, Yay burcunda ilerliyordu. 2007'de değil ama 2008'de Pluton, Yay burcundan çıkıp, Oğlak burcuna geçecek. Bu çok önemli bir değişim getirecek. Belki seçim sistemiyle ilgili önemli değişimler olacak. Belki ABD'deki gibi başkanlık sistemine geçiş olabilir ama Oğlak sert ve otoriterdir. Daha diktadır, kuralcıdır, böyle bir dönüşüm içine girebiliriz. Jüpiter 2007 sonunda Oğlak burcuna geçtiğinde özellikle çalışma alanında daha otoriter, daha disiplinli bir çalışma hayatı olacak. Şimdi eğitimsiz ve konudan habersiz insanlar her yerde her şeyi yapıyorlar, bu değişecek. Disiplinli bir dönem gelecek. Transit Satürn ile Neptün karşıtlığının etkisi nedeniyle sınır komşularımızla bazı sorunlar yaşayacağız. Yine sınır komşusu olmayan ama yakın komşularla da sorunlar yaşayacağız. İran doğalgazı tamamen kesebilir. Belki de Fransa'da kabul edilen yasa tasarısı başka ülkelerde de yaşanabilir. Özetle komşularımızın bizi zorlayacağı bir döneme giriyoruz.

Uranüs döngüsünden söz ediliyor bu nedir?

Uranüs devinimini 4-22 Şubat arasında yapacak. Dış ticaret, eğitim, inançlar, adalet, yüksek öğrenim ve seyahatle ilgili konularda devrim niteliğinde değişimler bekliyorum. Hızlı trenin son sürat seferlerine başlaması gibi. Yüksek öğrenim alanında ciddi ve ani yenileşme çalışmaları olacak. Uranüs'ün bu devinimi çok büyük bir enerji açığa çıkaracak. 1923'te Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra yapılan işlerin benzerleri yapılabilir.

CUMHURBAŞKANINI HALK SEÇMEYECEK

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bir gelişme var mı?

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçimini göremiyoruz. Yani normal bir seçim olacak. 2007'de terörle ilgili bir şey yok, durum daha sakin. Yönetim için zorlu bir yıl olacak. Uranüs ev değiştireceği için bu sene de bir başkanlık seçimine geçiş olabilir. Bu yıl Güneş ve Ay tutulmaları da Türkiye'nin yönetim alanında meydana gelecek. 19 Mart'ta Balık burcundaki Güneş tutulması yönetim alanında olacak. Yine 11 Eylül'de Başak burcundaki tutulma da toprak ve vatan, aile içindeki alanları ilgilendiriyor.

Toprak deyince akla kötü şeyler geliyor

Bu tutulma için deprem olasılığından bahsedilebilir. Ama bu tutulmalar bir ay öncesinden etkili olmaya başlıyor ve bir sonraki ayı da etkiliyor. İki yorum yapılabilir; olumlu bir etki olursa toprak reformundan, olumsuz bir etki olursa ülke sınırlarının bir şekilde zorlanması, deprem olasılığından bahsedebiliriz.

Peki ya ekonomi?

Maddi alanda güzel haberler var. Yay burcundaki Jüpiter maddi varlıklarımıza daha kolay sahip çıkabileceğimiz bir sürece girdiğimizi söylüyor. Engelleyici etkileri olan Satürn de ikinci evimizden çıkıp gidiyor. 2007'de kimse vergi kaçıramayacak! Buna engel olacak bir sistem bekliyorum; vergi ve sigorta kaçakçılığı yeni bir sistemle engellenecek.

Başka neler olacak?

3 Eylül'de Satürn, Aslan burcundan çıkıp Başak burcuna girecek. Biliyorsunuz yakın zamanda Jüpiter de Akrep burcundan çıkıp Yay burcuna geçti. Satürn Başak'a geçtiğinde, genel sağlık problemleri çıkacak. İş alanları ve çalışma şeklinde düzenlemeler olabilir. Özellikle bu 2008'de daha yoğun yaşanabilir.

Genel sağlık derken ne kastediyorsunuz?

Salgın hastalıklar bekliyorum ama bu Satürn'le ilgili değil. Başak-Balık aksında tutulmalar var ve kuzey-güney Ay düğümü buralarda. Neptün karşıtlığı nedeniyle su baskınları yaşayabiliriz ve bunun etkisiyle salgın hastalıklar olabilir.

Peki ya Jüpiter'in durumu?

Jüpiter'in Yay burcuna geçmesi ümit verici bir durum. Yay erdemlerin burcudur ve Jüpiter'in Akrep'te olmasındansa çok daha iyi etkiler getirecektir. Bu etki, medyatik konularda öncelikle erdemli davranışların gelişmesini sağlayacak. Mesela televizyonlardaki bazı düşük düzeyli programların kaldırılması, Jüpiter Yay burcuna girer girmez oldu. Artık eğitim alanında çalışmalar başlayacak, yurtdışı ticaretimizde artış söz konusu olacak. Hukuk ve adalet sisteminde gelişmeler bekliyorum. Türkiye açısından Yay burcu işçiler, memurlar, çalışan kesimi temsil eden alanda yer alıyor. Buraya Jüpiter girince, artık çalışan kesimin sesini duyurma zamanı geldi demektir. Çalışma saatleriyle ilgili de düzenleme olacak.

2007 yılında hangi burcu neler bekliyor?

Su Karakuş, 2007'yi her burç için kısaca yorumladı. Ancak yükselen burçlarını bilenlerin yükselen burçlarını da okumaları ve etkileri ona göre değerlendirmeleri gerekiyor

Balıklar, Uranüs'ün etkisiyle büyük bir değişim yaşadılar, daha sert, mantıklı insanlar oldular. Duygusal tarafları törpülendi. Bu yıl şöhret, ün, kariyer, terfi, sosyal statü, otoritelerden yardım alma konusunda şanslı burçlardan.

Balık burcundaki hareket, Başak burçlarındaki ilişkilere yansıyor hem de ağır biçimde. İlişkilerinde bir çaresizlik ve ciddi dönüşümler deneyimliyolar. Balık-Başak burçlarında tutulmalar olacak. Bu da her iki burç için sancılı dönüşümler anlamına geliyor. Ama eğer çok önemli birikimler yapmışlarsa bu sıçrama da olabilir. Yine Başak burçları bu yıl ev sahibi olma anlamında en şanslı burçlardan. Evle ilgili her türlü konuda (satın alma, dekorasyon, tamirat gibi) çok şanslılar.

Kova burcundaki Neptün'ün hareketi devam ediyor ve Kovalar genel anlamda daha çok duygusallaştılar. Özellikle arkadaşlar, dostlar, platonik ilişkiler, grup üyeliği, dernek, birlik oluşturma gibi konularda yardım alıyorlar.

Kova burcundaki Neptün nedeniyle, Kova burçlarının karşıt burcu Aslanlar ilişkilerini bir sis perdesi altından görecekler. Gerçekçilikten uzaklaşabilirler.

Uzun süredir Pluton'un ağır etkisi altında, çok ciddi bir dönüşüm yaşayan Yaylar bu sene rahatlar. Burçlarını ziyaret eden Jüpiter nedeniyle enerjik, neşeli, şanslı olacaklar. Kendilerini tanıtmada ve ifade etmekte şanslılar.

Eylülden sonra daha anlamlı bir yaşam sürecekler. Onları da şu anda hem Kova'dan hem de Satürn'ün de yer aldığı Aslan burcundan gelen etkiler yoruyor. Ama eylülde, Satürn Aslan burcundan çıktıktan sonra biraz rahatlayacaklar. İkramiye kazanma açısından en şanslı burç ise onlar.

Özellikle eğitim alanında şahane bir dönem yaşayacaklar. Onlar geçen yıl son tutulmayı da yaşadılar ve son dört yıl özellikle zorluydu onlar için, ama rahatlıyorlar artık.

Evliliğe çok meraklı olmayan İkizler burçları bu yıl istiyorlarsa evlenebilirler. Evlenmek için muhteşem bir yıl. Başak-Balık aksındaki tutulmalardan en çok etkilenecek burçların başında İkizler ve Yaylar geliyor.

Uzun zamandır Satürn'ün etkisinde olan ve bu yüzden de sıkıntı yaşamakta olan Yengeçler Eylül'den sonra rahatlamaya başlayacaklar. Özellikle de finansal anlamda rahatlama var.

Teraziler şanslılar. Neptün'ün olumlu etkisinden yararlanıyorlar. Zaten para alanlarından Jüpiter geçti artık onların tanınma vakti. İsimlerini duyurabilecekler.

Akrep burçları önümüzdeki aylarda tutulmalardan olumlu bir şekilde etkilenecek. Jüpiter'in Yay burcunda olması onlar için yeni fırsatlar ve finansal kazanç anlamına geliyor.

Satürn Başak burcuna geçer geçmez Oğlaklar son derece rahatlayacaklar. Kariyer yapma dönemleri başlıyor onlar için. Finansal alanda Neptün var bu da hayallerini gerçekleştirebilme olanağı tanıyor.

Aycan Saroğlu/akşam
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2006 Cumartesi 22:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?