5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

22 miniğin hayvan sevgisi

Kayseri'de bir anaokulunda eğitim gören 22 öğrenci, şehir dışında bulunan bir çiftliği gezerek, ilk defa gördükleri hayvanları sevme imkanı buldu.

Sahabiye Mahallesi'nde bulunan Aybala Kreş ve Anaokulu'nda eğitim gören 22 öğrenci, eğitmenler eşliğinde Kayserispor Başkan Vekili Türker Horoz'un Hacılar ilçesi Beğendik Bağları'ndaki çiftliğini gezdi. Farklı türlerde yaklaşık 5 bin hayvanın bulunduğu çiftlikte bir saat kalan öğrenciler, hayatlarında ilk defa karşılaştıkları hayvanları sevdi.

Güvercin ve tavuz kuşuna ilgi gösteren öğrencilerden bazıları, hayvanların aniden hareket etmesi sonucu korkmaları ise dikkat çekti. Panikleyen bir öğrenci göz yaşlarını tutamazken, eğitmenler ağlayan öğrenciyi sakinleştirmek için çaba sarf etti. Öğrencilerin şehir içerisinde hayvanları görme imkanı bulunmadığını ifade eden Aybala Kreş ve Anaokulu Müdiresi Mehtap Durusoy, "Öğrencilerimiz, hayvanları görerek çok mutlu oldular. Kısa bir sürede olsa öğrencilerimiz doğa ile iç içe olma imkanı buldu. Bu tür gezilerimiz devam edecek" dedi.

At, inek, köpek ve kanatlı hayvanları görme imkanı bulan öğrenciler, yaklaşık bir saatlik gezinin ardından çiftlikten ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 19:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?