4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

24 Mart Dünya Tüberküloz Günü

Türk Toraks Derneği Orta Anadolu Şube Başkanı Doç. Dr. Mehmet Bilgin, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, Tüberküloz hastalığının 21. yüzyılın en önemli hastalığı olduğunu belirterek, hastalığı durdurmak için sistemli ve örgütlü mücadele gerektiğini söyledi.

Tüberküloz hastalığının dünyada önemini korumaya devam ettiğini kaydeden Bilgin, dünyada dokuz milyon yeni tüberküloz hastası olduğu tahmin edildiğini dile getirdi. Tüberküloz hastalığının gelecekte de sıkıntı olmaya devam edeceğini söyleyen Bilgin, Türk Toraks Derneği'nin kurulduğu günden beri bilimsel, eğitsel ve araştırmalarla desteklediği tüberküloz kontrolünün Sağlık Bakanlığı Örgütü içerisinde yürütüldüğünü vurguladı.

Bilgin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizdeki tüberküloz mücadelesi Sağlık Bakanlığı ve Verem Savaş Daire Başkanlığı yönetimindeki örgütlü yapı içerisinde yapılmakta. Verem Savaş Dernekleri de bu mücadeleye destek vermektedir. Tüberküloz mücadelesinin ülkemizde en önemli birimi yıllardır oluşturduğu deneyim ve bilgi birikimiyle verem savaş dispanserleridir ve buralarda çalışan fedakar sağlık çalışanlarıdır. Son yıllarda ülkemizde sağlık sisteminde ve örgütlenmesinde değişiklikler olmaktadır. Bu değişiklikler içerisinde, yıllardır ülkemizde başarıyla görev yapan ve tüberküloz kontrolünde oldukça kilit durumda olan verem savaş dispanserleri görev ve sorumluluklarının geliştirilerek korunması gerekmektedir. Gelecek kuşaklara sağlıklı yarınlar için tüberkülozu durdurmak hastadan doktora, politikacıdan vatandaşa herkesin sorumluluğudur”

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 17:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?