3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

29 saat süren hayat yolu

Gazinatep'te beyin ölümü gerçekleşen gencin bir hayatın kurtulması için bağışlanan böbreği, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 29 saat sonra Kayseri'ye ulaştırıldı. Böbrek, 'Umudum bitmişti' diyen hastaya başarılı operasyonla nakledildi.

Gaziantep'te 4 arkadaşıyla kiraladığı otomobilin kaza yapması sonucu bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Mehmet Cihanoğlu'nun bağışlanan sol böbreği, çetin kış şartlarında 29 saatte ulaşılan Kayseri'de nakledildi.

HERKES SEFERBER OLDU

Gencin yakınları tarafından bağışlanan böbreği, önceki gün tüm yurtta etkili olan kar yağışı ve tipiye rağmen Kayseri'ye ulaştırılmıştı. Böbrek, 29 saat sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Yılmaz öncülüğünde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla Mehmet Doğan isimli hastaya nakledildi. Prof. Yılmaz, organın hastaya nakledilinceye kadar geçen sürede birçok kişi ve kurumun olağanüstü çaba harcadığını vurguladı.

Organı bağışlanan gencin yakınlarına da teşekkür eden Yılmaz, “Ölen gence Allah'tan rahmet, gencin yakınlarına da başsağlığı diliyorum” dedi. Diş teknisyeni olan Mehmet Doğan da, 2 yıldır haftada 3 gün süreyle diyalize bağlandığını belirterek, “Umut, hiç beklemediğim bir anda doğdu. Artık diyaliz yok, çok mutluyum. Hayatımı kurtaran gencin ailesini en kısa zamanda ziyaret edeceğim” diye konuştu.

Adaşının umudu

Mehmet Cihanoğlu'nun karaciğeri, Mersin'de 10 yıldır karaciğer hastası olan bir imama nakledildi. Gencin böbreği de, 5 yıldır böbrek bekleyen Tarsus Lisesi öğrencisi Mehmet Çiçekdağ'ın hayatını kurtaracak

AA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 04:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?