4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

3. Erciyes Şiir Günleri Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “3. Erciyes Şiir Günleri” muhteşem bir şiir dinletisine sahne oldu.


Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleşen şiir dinletisinde, Kayserili şairlerin yanı sıra şehir dışından gelen şairlerin seslendirdiği şiirler ilgiyle dinlendi. Bedirhan Gökçe'nin hem şiir okuyup hem sunum yaptığı gecede açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, şiirin sanatın sultanı olduğunu belirterek, "Yaklaşık üç aylık bir çalışmanın ürünü olarak bu akşam sizlerle birlikteyiz.

Tertip komitesi gerçekten büyük emek harcadı bu akşamın en güzel şekilde olması için. Bu güzel gecenin güzel olması adına en büyük pay buraya teşrif eden şairlerimizin, en büyük pay salonu dolduran seyircilerin" dedi.
Açıklamaların ardından sırasıyla sahne alan şairler, kendi yazdıkları şiirleri okuyarak salonu dolduran şiirseverlere şiir ziyafeti sundu.
Programın son bölümünde ise şiirlerini seslendiren şairlere Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından katılım plaketleri verildi. Başkan Özhaseki, yaptığı konuşmada, şiir günlerinin devam edeceğini ifade ederek, "Sizlerden gelen ilgi, sizlerin göstereceği teveccüh bizlere güç verecek. Değerli dostlarımız, bizleri kırmıyorlar, buraya kadar geliyorlar. Biz de en güzel şekilde onlarla şiirseverleri buluşturmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.
3. Erciyes Şiir Günleri'nin ikinci gününde ise şairler, Erciyes'te bir araya geldi. "Erciyes'in Zirvesi'nden Türk Şiiri'nin Zirvelerine" konulu sohbet toplantısına, şehir dışından gelen şairlerle birlikte Kayserili şairler de katıldı. Başkan Özhaseki'nin de iştirak ettiği sohbet toplantısında şiir üzerinde duruldu ve şiirler okundu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 02:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?