3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

3. Erciyes Şiir Günleri sona erdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür-Sanat etkinlikleri çerçevesinde Kadı Burhaneddin'in anısına düzenlenen “3. Erciyes Şiir Günleri” gerçekleştirilen törenle sona erdi. 

Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen ve 2 gün süren “3. Erciyes Şiir Günleri”ne Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter'i Mustafa Yalçın, belediye çalışanları, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Etkinliğin 2. ve son gününde şiirlerini seslendiren şairler, programa katılan davetliler tarafından alkışlandı. 11'i Kayseri dışından olmak üzere toplam 34 şair, kendilerine ait şiirlerle etkinliğe katıldı. Törene katılan Azeri Şair Tamilla Aliyeva seslendirdiği şiirinin bir bölümünde Türk ve Azerbaycan bayraklarını dalgalandırması davetlilerden büyük alkış topladı.
Etkinliğin sonunda katılan şairlere plaket ve katılım belgeleri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın tarafından törenle verildi. Sekreter Yalçın, bu etkinlikte sanata ve sanatçıya verdikleri desteğin güzel bir örneğini sergilediklerini söyledi.
Azeri Şair Aliyeva,Sekreter Yalçın'a çeşitli hediyeler verdi. 

Programın sonunda etkinliğe katılan şairler ile Yalçın toplu bir fotoğraf çektirdi.
3. Erciyes Şiir Günleri'ne şehir dışından katılan şairler şu şekilde:
“Alim Yıldız, A. Vahap Akbaş, Bedirhan Gökçe, Bekir Sıtkı Erdoğan, Celal Fedai, İhsan Deniz, İsmail Özmel, Olcay Yazıcı, Saim Urungu Maraş, Tamilla Aliyeva, Yüksel Gemalmaz” 

Etkinliğe Kayseri'den katılan şairler şöyle:
“Abdullah Erkal, Adnan Büyükbaş, Ali Türkaslan, Ali Yağmur, Ayşe Konur, Bayram Durbilmez, Bekir Oğuzbaşaran, Deniz Dengiz Şimşek, Duran Tamer, Emel Demirezen, Fazıl Ahmet Bahadır, Hüseyin Türkmen, İmdat Avşar, Köksal Akçalı, Muhsin İlyas Subaşı, Mustafa İbakorkmaz, Nur Ulusoy, Senem Gezeroğlu, Şeyhmus Çiçek, Seyit Burhanettin Akbaş, Uygur Orhan, Vedat Çalık ve Zeki Genç”

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 15:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?