5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

3 bin 500 kişiye bağlama öğretti

Tarihi Kapalı Çarşı'da bağlama kursu veren bağlama ustası Abdullah Erkal, 8 metrekarelik alanda 6 yılda 3 bin 500 öğrenciye bağlama öğretti.

2003 yılından bu yana tarihi Kapalı Çarşı'da bağlama kursu veren Abdullah Erkal (62), bu 6 yıllık süreçte yaklaşık 3 bin 500 kişiye bağlama öğrettiğini söyledi.

Bağlama merakının 1960 yıllarda radyodan dinlediği ünlü sanatçılarla başladığını ifade eden Erkal, "O yıllarda elime bir mandolin geçti. O mandoline kablo teli takarak ailemden saklı çalmaya başladım. Bunu ailemde saklı saklı iki sene yaptım. Sonunda gerekli eğitimleri de alarak bağlamayı öğrendim. Memurluk hayatım boyunca hafta sonları birçok kişiye bağlama çalmayı öğrettim" dedi. Askeriyeden emekli olduktan sonra öğrencilerin isteği üzerine Kapalı Çarşı'da 8 metrekarelik bir yer açtığını ifade eden Erkal, "O gün bugündür, gemiyi götürmeye çalışıyorum. Burayı açarken de maddi bir beklenti içine girmedim. Ticari bir amaç gütmüyorum. Para kazanayım ya da zengin olayım gibi bir düşüncem yok. Burası bana bir hobi, bir uğraş yeridir. Genç arkadaşlar ziyaretime geliyor, hoşuma gidiyor, hoş vakit geçiriyorum. Burası bana iyi oluyor. İnsanlara bir şeyler öğretmek, bir şeyler vermek bana başka bir mutluluk veriyor" diye konuştu.

Kursiyerlerine bildiklerinin hepsini öğrettiğini kaydeden Erkal, "Kurslara düzenli gelmek çok önemli. Kursa düzenli olarak gelen kursiyerler 32 saatte bağlamayı öğrenebiliyorlar. Kursiyerlerim içinde emekli, esnaf, polis, asker ve öğrenciler var. Gençlere şunu söylemek istiyorum. Bu altın bileziği zamanında kollarına taksınlar, ileride zaman bulamazlar. Eğer ortamları şimdi müsaitse bağlama çalmayı öğrensinler. Bu küçük merkeze 6 yılda bağlama öğrenmek için başvuran 4 bin 500 kişiden 3 bin 500'ü bağlama çalmayı öğrendi. Bundan sonrada eğitim vermeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 19:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?