5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

30 yıldır tarımın hizmetinde!

Kayseri'de, 1980 model Türk malı Başak 12 marka traktör, hala 1 ton yük taşıyarak sahibinin ekmek teknesi olmaya devam ediyor.

Kocasinan ilçesi Seyrani Mahallesi'nde ikamet eden İsmail Andaç'ın (61) sahip olduğu 1980 model Türk malı Başak 12 marka traktör, hala yollara direniyor. Aracın günlük bakımını ihmal etmeyen Andaç, traktörün 30 yıllık geçmişine rağmen 1 tona yakın yük taşıdığını dile getirdi.

22 yıl önce satın aldığı traktörün ailesinin geçim kaynağı olduğunu söyleyen Andaç, tarladaki ve bahçesindeki işlerde kullandığı traktörü 8 metrekarelik kapalı bir mekanda koruduğunu belirtti.

Şimdiye kadar çok sayıda vatandaşın traktörü almak istediğini söyleyen Andaç, Başak 12 marka traktörden Kayseri'de sadece 2 tane bulunduğunu ifade etti. Antika değeri taşıyan traktör hakkında bilgi veren Andaç, "Mazotla çalışan traktörüm benim elim ayağım. Yaklaşık 1 ton yük taşıma kapasitesi olan traktörün her gün bakımını yapıyorum. Traktörü çok isteyen oldu ama satamadım. Artık yaşlandım, 30 yıllık traktörümü satmak istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 14:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?