1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

30 yıllık rüya gerçek oldu

Kayseri İl Özel İdaresi İl Genel Sekreterliği tarafından 7 milyon YTL’lik harcama yapılarak modern hale getirilen Kapuzbaşı yolu ve asfalt çalışmaları düzenlenen inceleme gezisi ile İl Genel Meclisi (İGM) üyeleri tarafından yerinde incelendi.

Kayseri’nin en önemli turizm değerlerinden Kapuzbaşı Takım Şelaleleri’nin ulaşım sorununu tamamen ortadan kaldırılması üzerine, Yahyalı İGM üyelerinin daveti üzerine İl Özel İdaresi İl Genel Sekreterliği tarafından organize edilen inceleme gezisine Meclis Başkanı ve üyelerin yanı sıra, İl Genel Sekreteri Mustafa Atsız, Yahyalı Kaymakamı İdris Akbıyık, Develi Kaymakamı Ahmet Turhal, İl Genel Sekreter Yardımcısı S. Bayar Özsoy, Makine İkmal ve Ulaşım Daire Başkanı Mehmet Yücel ile Yahyalı ve Develi belediye başkanları katıldı.

Daha önce otobüslerin gidemediği Kapuzbaşı Şelaleri’nde gelinen noktayı daha iyi gözler önüne serebilmek amacıyla bu kez son model Mercedes Travego otobüs ile gerçekleştirilen inceleme gezisinde ilk açıklamayı İl Genel Sekreteri Mustafa Atsız yaptı. Hem KÖYDES hem de İl Özel İdaresi imkanlarının kullanılması sonucu 7 milyon YTL’lik harcama sonucu Kapuzbaşı yolunun modern hale getirildiğini belirten Atsız, Kayseri Valisi Osman Güneş’in yakın ilgi ve desteği sonucu bölgenin 30 yıllık rüyasının gerçekleştiğine dikkati çekti. Önceden zor şartlar altında ulaşımın yapılmasının Kapuzbaşı Takım Şelaleleri’nin güzelliğine gölge düşürdüğünü, bu durumun bölgenin turizm potansiyelini etkilediği gibi aynı yol üzerinde bulunan 9 köyün de gelişimini engellediğini kaydeden Atsız, ‘’Artık, sağlıklı sıhhatli bir yolumuz var. İl Özel İdaresi ekiplerinin özverili çalışmaları sonucu güzergah üzerinde 4,5 kilometrelik tehlikelerden arındırılmış yeni bir yol yapıldı. Toplam 35 kilometrelik yolda çalışma yapıldı. Dünya harikası şelalelerimize yerli ve yabancı turistler artık daha rahat ulaşabilecekler. Ayrıca, bu yol ile birlikte 9 köyümüzün de gelişiminin önü açıldı’’ diye konuştu.

İGM Başkanı Ramazan Taş ise gazetecilerin sorusu üzerine, ‘’Kapuzbaşı Şelaleleri benim gönlümde dünyada tektir. Yolun önceki halini bilenler bugünkü hali ile kıyaslayacak olursa, İl Özel İdaresi personelinin ne kadar özverili bir çalışma yaptığını açıkça görecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ dedi.

Yapılan çalışmaları yerinde göstermek amacıyla otobüsten inen İl Genel Sekreteri Atsız ve meclis üyelerine, yöre halkı da büyük ilgi gösterdi. Köylü kadınlar, inceleme gezisine katılanlara Yahyalı yöresinin meşhur yemeklerinden ‘’Bezdirme’’ yapıp ikram ederek teşekkür etme yolunu seçerken, yaşı ilerlemiş köylülerde, ‘’Eskiden katır bile geçmeyen yollardan şimdi otobüs geçer hale geldi. Bu günleri de görebildik’’ diyerek mutluluklarını dile getirdiler.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 12:03:22
Güncelleme :22 Kasım 2007 Perşembe 12:07:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?