5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

32 bin fidan toprakla buluştu

Kayseri'nin Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yaşanabilir, yeşil bir Kayseri için park bahçe ve ağaçlandırma çalışmalarına önem verip sürekli fidan diktiklerini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Bekir Yıldız, 2009 yerel seçimleri sonrasında farklı cins ve nitelikte 32 bin fidan diktiklerini söyledi.

Başkan Bekir Yıldız, “Belediyeciliğin en keyifli, en zevkli işlerinden biri de fidan dikmek, park ve bahçe yapmaktır. Her geçen gün büyüyen ve gelişen şehrimizin yeşil bir örtüye ve görünüme bürünmesi için sürekli fidan dikiyor, yeşil alan üretiyoruz. Bir yıl sonra diktiğimiz fidanların gölgesinde vatandaşımızın dinlenmesi bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Kayseri'nin kişi başına düşen yeşil alan miktarında standartların aşıldığına dikkat çeken Başkan Bekir Yıldız, “Ağaçlandırma ve yeşil alan konusunda aldığımız mesafeden övgüyle bahsediliyor. Bu miktarları daha da artırmak istiyoruz. Bu amaçla 2009 yılı için 150 bin liralık fidan aldık. 9 bin karaçam, 2 bin sarıçam, 3 bin akçaağaç, 2 bin leylak, bin 500 ıhlamur, 3 bin top akasya, bin katalpa, 2 bin dut, bin dişbudak, 2 bin atkestanesi, 2 bin çınar, bin 500 süs eriği, 2 bin söğüt olmak üzere 32 bin fidan alıp diktik. Yoğun yağışlar da fidan dikiminde bize destek oldu” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 15:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?