4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

360 Zonguldak'lı öğrenci Kayseri'de

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında 360 Zonguldaklı öğrenci Kayseri'ye geldi.

Zonguldak'tan gelen 360 ilköğretim ve lise öğrencisi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde 'Hoş geldiniz' toplantısı yapıldı. Kayseri'de 5 gün boyunca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün misafiri olarak tarihi ve kültürel yerleri gezecek olan öğrenciler, ildeki bazı aileleri de ziyaret ederek bir gün yanlarında kalacakları belirtildi. Zonguldak'tan sonra Kocaeli, Kırklareli ve Şanlıurfa illerinden de öğrencilerin geleceği belirtildi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Lokman Koçar, Kayseri'de 22 Temmuz 2008 tarihine kadar 11 grup halinde 2 bin 280 öğrenciyi ağırlayacaklarını söyledi. Öğrencilerin yeni dostluklar kurmak, şehrin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla böyle bir projenin hayata geçirildiğini ifade eden Koçar, “Öğrenciler, memleketlerine dönerken burada kurulan gönül bağının bir ömür boyu devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

Zonguldak Devrek Gürbüzler İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Ahmet Metin Işıldak ise 360 öğrenci ile Kayseri'ye geldiklerine ve güzel bir misafirperverlikle karşılandıklarını söyledi.

Işıldak, 5 günlük gezi sonunda öğrencilerin mutlu ve yeni arkadaşlıklar kurmuş bir şekilde geri dönmeyi amaçladıklarını belirtti. Öğrenciler ise, gezi süresince güzel arkadaşlıklar kuracaklarını ifade ettiler.

Zonguldaklı öğrencileri ağırlamasından dolayı öğretmen Ahmet Metin Işıldak tarafından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Lokman Koçal'a üzerinde madenci heykeli bulunan bir plaket verdi.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 12:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?