4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

40 metrekareden çıkan başarı

Kayseri'nin Pınarbaşı Gençlik Merkezi Spor Kulübü sporcuları, 40 metrekarelik salonda kickboks ve thai-boks dalında Kayseri birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü elde etti.

2 yıl önce kurulan Pınarbaşı Gençlik Merkezi Spor Kulübü, kazandığı başarılarla adından söz ettiriyor. Kulübün kurulduğu günden bu yana Pınarbaşılı gençlerin salona büyük bir ilgi gösterdiğini belirten antrenör Talip Şenolmuş, sporcularının kısa süre zarfında önemli başarılara imza attığını söyledi.

Sporcularıyla daha çok thai ve kickboks ağırlıklı çalıştıklarını kaydeden antrenör Şenolmuş, "Sporcularımın çoğu köylerden gelen genç yeteneklerdir. Hepsinin ailesinden gerekli izin belgelerini alıyoruz.Ardından lisanslı olarak müsabakalara götürüyoruz. Okulların kapanmasıyla birlikte çok başvuru oluyor. Bizde başvuruların içinden yetenekli ve bu işi başarabileceğine inandığımız gençlerle yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Thaiboksta 4 tane İç Anadolu Şampiyonu çıkardıklarını hatırlatan antrenör Şenolmuş, "Kickboksta da Türkiye Üçüncülüğü elde eden sporcumuz var. Kayseri'de düzenlenen Kickboks Şampiyonası'na 5 sporcuyla katıldık. 4 sporcum kilolarında birinci oldu. Thai ve kickboksta 32 siyah kuşağımız var. Bunlar müsabakalara girmeye hazır. Tek hedefimiz var, o da milli takıma seçilerek, Türk bayrağını göklerde dalgalandırmaktır. 2 yıllık bir kulübüz, ama şuan Türkiye derecesi olan sporcumuz var. Ben milli sporcu olamadım ama sporcularımın milli olması için elimden geleni yapıyorum. Çalışmakta olduğumuz bu 40 metrekarelik salondan Türkiye derecesi çıktı. İnşallah Avrupa ve Dünya Şampiyonları da çıkaracağız. Lütfen sporcunun önünü tıkamasınlar. Küçük bir ilçede olmamıza rağmen çok iyi çalışıyoruz" diye konuştu.

Antrenör Talip Şenolmuş ve sporcular, Pınarbaşı Kaymakamı Sefer Yılmaz'a desteklerinden dolayı teşekkür ederken, Konya'da 30 Haziran 5 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Kickboks Şampiyonası'na Kaymakam Sefer Yılmaz'ın katkılarıyla gideceklerini kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 13:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?