5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

40 yetimden Özhaseki'ye ziyaret

YETİMLERDEN BAŞKAN ÖZHASEKİ'YE ZİYARET

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen 4. Yetim Buluşması kapsamında Kayseri'ye gelen 40 yetim çocuk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda Başkan Mehmet Özhaseki ile bir araya gelen çocukların bir hayli neşeli oldukları gözlendi. Burada konuşan İHH Başkan Vekili Hüseyin Oruç, İHH'nın 1992 yılından bu yana her coğrafyadaki yetimlere yardım eli uzatmaya çalıştığını belirterek, bugün 120 ülkeye ulaştıklarını söyledi. Anadolu'nun merhamet elini 120 ülkeye götürme şansını yakaladıklarını ifade eden Oruç, "Çok sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bugün dünyada 143 milyon yetim çocuk var. Bunları bir çatı altında toplasanız dünyanın en çok nüfuslu 8. büyük ülkesi yapıyor. 143 milyon çocuktan her yıl 2,5 milyonunun başına çeşitli sıkıntılar geliyor. Biz istedik ki herkes yetim başı okşasın. Ne kadar çok yetime sahip çıkarsak o kadar iyi olur. 143 milyon çocuktan buraya gelen 40 çocuğumuzla yetimleri anlatmak istedik. Yetim bilincini toplumumuzda daha da arttırmak istedik. Dünyanın değişik atmosferlerinden gelen çocukların her birisinin ayrı bir hikayesi var” dedi.

Başkan Mehmet Özhaseki ise, hızla akan hayat içinde bir nefes alıp, ne olup bittiğini görmek adına önemli bir ortamda olduklarını kaydetti. Dünyada yaşanan olumsuzlulardan en çok çocukların etkilendiğini hatırlatan Başkan Özhaseki, "Bu sıkıntılar içinde oturmak yerine imkanlarımızı muhtaçlara ulaştırabiliriz. Bu anlamla organizasyona sivil toplum örgütleri de riayet ederse daha çok kişiye ulaşılabilir diye düşünüyorum. Biz üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazırız” diye konuştu.

Ziyarette Başkan Özhaseki'ye İHH plaketi ve yetim çocukların ülkelerinden getirdikleri yöresel yiyecek, giyecek ve çeşitli hediyeler verildi. Başkan Özhaseki ise çocuklara eşofman takımı, kitap ve birtakım hediyelerin olduğu kutular verdi.

Filistinli çocukların hediyelerini ise Lübnan esir kampından gelen Yusuf isimli çocuk verirken, Filistinli çocukların Gazze'den geçişlerine Mısır'dan izin çıkmadığı belirtildi. Ziyarete Sudan, Türkiye, Çeçenistan, Hindistan, Habeşistan, Etiyopya, Azerbaycan, Suriye, Irak, Makedonya, Pakistan, Kırgızistan gibi ülkelerden 40'a yakın yetim çocuk katıldı.

YETİMLERDEN BAŞKAN ÖZHASEKİ'YE ZİYARET
YETİMLERDEN BAŞKAN ÖZHASEKİ'YE ZİYARET
YETİMLERDEN BAŞKAN ÖZHASEKİ'YE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 15:02:04
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 18:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?