4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

412 milyon dolarlık gezi

Türkiye Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Kayseri Şubesi Başkanı Kemal Özırmak, Türkiye genelindeki dernek üyeleri ile gerçekleştirdikleri Suudi Arabistan gezisinde bir dizi ticaret anlaşmasıyla döndüklerini belirterek, etkinlikte farklı sektörlerde toplam 417 milyon dolarlık ticaret bağlantısı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Körfez sermayesiyle Türkiye'deki KOBİ'lerin işbirliği-güç birliği projeksiyonunu gerçekleştirmek, yeni ticaret köprüleri inşa etmek için, Suudi Arabistan'a çıkarma yapan TÜMSİAD heyeti yurda döndü. Cidde Ticaret Odası, İslam Kalkınma Bankası, İslam Konferansı Örgütü, Hindistan Müslüman İşadamları Derneği ve Medine Ticaret Odası ile bir dizi görüşmeler gerçekleştiren TÜMSİAD heyeti Cidde Ticaret Odası ile de ticaret protokolü imzaladı.
TÜMSİAD Kayseri Şube Başkanı Kemal Özırmak, Suudi Arabistan'a düzenledikleri geziden çok olumlu sonuçlarla döndüklerini söyleyerek, “Yeni ticaret köprüleri oluşturmak, şimdiye kadar ihmal edilmiş ilişkilerimizi daha sıcak bir atmosfere kavuşturmak adına yaptığımız gezide, TÜMSİAD olarak ülkemiz KOBİ'lerine anında yansıyacak çok önemli anlaşmalara imza attık. Türkiye'nin ekonomik potansiyelini harekete geçirmek için yeni İpek Yolları inşa etmeye çabalıyoruz” dedi.

Gıda, tekstil, İnşaat, turizm, elektronik, teknoloji sektörlerinde faaliyet gösteren 33 işadamının katıldığı TÜMSİAD Suudi Arabistan gezisindeki programla ilgili bilgiler veren Özırmak, Cidde Ticaret Odası Genel Merkez Binası'nda geniş katılımlı bir toplantı da yaptıklarını ifade etti. Özırmak, Cidde Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mazeen Baterjee, Genel Sekreter Mustafa K. Sabri ve Cidde Ticaret Müsteşarı Beşir İyidiker ile yaptıkları toplantıyı anlattı.

Toplantı çerçevesinde TÜMSİAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım'ın açıklamalarına değinen Özırmak, “Genel Başkanımız Yıldırım, TÜMSİAD'ın KOBİ'lerin küresel rekabet zeminlerinde daha güçlü hale gelmesini sağlayacak, ülkemizin bölgesinde lider ülke pozisyonunu güçlendirecek ve şimdiye kadar ihmal edilmiş ilişkilerine yeni açılımlar sağlayacak çalışmalara imza atmak için burada olduklarını söyledi. Bizler, aynı kültürden besleniyoruz, aynı havayı soluyoruz. Kültürel birlikteliğimizi ticaret alanlarına da dönüştürmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 16:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?