5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

42 kahvehane kapandı

Kayseri Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Atlı, sigara yasağının uygulanmasıyla birlikte 42 kahvehanenin kapandığını belirterek, bu sayının ilerleyen günlerde daha da artacağını söyledi.

Oda binasında toplantı düzenleyen Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Atlı, sigara yasağına acilen düzenleme getirilmesini istedi. Bazı dernek ve motellerde sigara içildiğini kahvehanelerde ise yasak olduğunu ifade eden Başkan Atlı,” Acaba yetkililerin buralara ceza yazma yetkisi yok mu?. Biz ayın 18'inde Ankara'da toplantı yapacağız. Eğer bu toplantıdan sonuç çıkmazsa Sıhhıye Meydanı Abdi İpekçi Park'ında eylem yapacağız. Eğer oralardan bir netice alamazsak, Kayseri'de açlık grevi ve oturma eylemine kadar gideceğiz. Bizim tek isteğimiz ekmeğimizle oynanmasın. İşletmelerde sigara içilen ve içilmeyen adıyla iki bölüm yapılsın esnafımız rahat etsin” dedi.

Sigara yasağına karşı olmadıklarını vurgulayan Başkan Atlı,” Sigara içene ve içmeyene saygılıyız. Şuan 25 gün içinde 42 tane kahvehanemiz kapanmış durumda. Bu yarın yüzleri bulacak. Buralarda çalışan insanları düşünün. Bizim tek arzumuz, ekmeğimizle oynanmasın, yasak hafifletilsin hem kahvecimiz, hem de müşterimiz rahatlasın” dedi.

Kahveciler Odası 2. Başkanı Mustafa Çelik, Ankara'da ayın 18'deki toplantıdan önemli bir sonuç çıkmaması halinde Kayseri'deki 580 üyenin açlık grevine gideceğine söyledi. Yasak noktasında herhangi bir siyasi partiyi suçlamadıklarını kaydeden Çelik,” Hesaplarımız ekmeğimiz için. Masraflarımızı vergimizi karşılayamaz hale geldik. Çok zor durumdayız, bu yasağa bir kolaylık versinler” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 15:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?