5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

45 gündür çıt yok!

Kayseri'de Ramazan Bayramı'nın 2. günü şeker toplamak için evden ayrılan 3 çocuktan 45 gündür haber alınamıyor. Araştırma yapmak üzere Ankara'dan gönderilen özel polis ekibi de 4 hafta içerisinde hiçbir ipucuna ulaşamayarak geri döndü.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Kayseri'de 44 gün önce kaybolan 3 çocuğun bulunması için 4 hafta kentte çalışan 6 kişilik özel ekibini geri çekti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gelişmelerle ilgili 2 ayrı rapor sunulurken, 4 hafta çalışan ekibin herhangi bir ipucuna rastlamadığı belirtildi. EGM'nin raporunda, özel ekibin 5 bin 300 kişi ile tek tek görüştüğü, yerel güvenlik birimlerinin de 6 bin 516 kişinin bilgisine başvurduğu kaydedildi.

Ekibin, çalışmalar çerçevesinde tespit edilen bazı telefonlar üzerinde mahkeme kararıyla teknik inceleme yaptığı, her iki ailenin de çevresi ve geçmişinin sorgulandığı öğrenildi. Kentteki tüm güvenlik kamerası kayıtlarını da inceleyen özel ekip, ABD'deki profil çalışmalarına benzer uygulamalar da yaptı. Bazı suçlara karışanların profillerini çıkaran ekip, emniyet istihbarat birimince kullanılan özel bir bilgisayar programını da devreye soktu ancak sonuç alamadı. EGM'nin hazırladığı 3 sayfalık raporda, bölgedeki cinsel taciz suçlarına karışan kişilerin yanı sıra
evli olan ancak çocukları olmayan aileler ve evlatlık talep eden ailelerin de incelendiği kaydedildi.

Kayseri Valiliği tarafından hazırlanan raporda; yapılan çalışmalarda bin 455 görevlinin 6 bin 516 kişi ile görüştüğü, bin 31 aracın kontrol edildiği, 47 güvenlik kamerası kayıtlarının incelendiği, bin 875 ikamet, 147 park ve bahçe, 65 cami, 168 umuma açık alan, 506 metruk alan, 78 kuyu üzerinde de arama çalışmaları yapıldığı vurgulandı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri; 21 Eylül'de kaybolan Ahmet Tuna Tekin (8), Dilruba Tekin (6) ve Türkan Ay'ın (11) bulunması için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 17:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?