7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

45 ülkenin öğrencilerine yemek

45 ÜLKENİN ÖĞRENCİLERİNE YEMEK VERİLDİ

Kayseri’de Germirli İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören 45 ülkenin öğrencilerine Kocasinan Belediyesi tarafından yemek verildi.

Kocasinan Belediyesi’nin Yamula Barajı’nda Kuşçu’ya yapılan Kayseri Marina’da düzenlediği programa, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, İl Müftüsü Yakup Öztürk, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yemekte konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kayseri’de eğitim gören 45 farklı ülkenin öğrencilerinin ülkelerinde Türkiye’nin ve Kayseri’nin elçileri olacağını belirterek, “Öğrencilerimizi Kayseri’de farklı bir havada ve mekanda ağırlamak istedik. Yamula Barajı Kayseri’ye önemli katkılar sağlayan, hayatımızı renklendiren önemli bir coğrafyadır. Barajdan elektrik üretiminin yanında pek çok amaçla yararlanacağız. Sizleri ağırlamaktan mutlu olduğumuzu belirtmek isterim, ülkelerinize ve ailelerinize selam götürün” dedi.

Kayseri’ye güzel işlere imza atmak için geldiklerini ifade eden Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan ise, Türkiye’ye 70 farklı ülkeden öğrenci talebi geldiğini, ancak sadece 51 ülkeye olumlu cevap verebildiklerini belirtti. Kayseri’nin eğitime destekte lider bir şehir olduğunu söyleyen Aycan, “Eğitime katkı sağlayan Kayseri eşrafına, resmi kurumlarına ve belediyelerine şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu. Aycan, konuşmasının ardından Bekir Yıldız’a teşekkür plaketi verdi.

Konuşmaların ardından, Nijeryalı öğrenci Osman Allium’un Kur’an okurken, Necmettin Nursaçan da öğrencilerin başarısında katkı sağlayanların mutluluğu için dua etti.

Yemeğe katılan öğrenciler barajı gördükten sonra, “Kayseri’de deniz yok biliyorduk” diyerek şaşkınlıklarını gizleyemezken, güneş batarken kıyıda fotoğraf çektirildi.

45 ÜLKENİN ÖĞRENCİLERİNE YEMEK VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 16:27:00
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 19:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?