5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

48 kadına AB destekli iş

Avrupa Birliği (AB) Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı 2008 çerçevesinde Hacılar Kaymakamlığı, Hacılar Belediyesi, HAGİAD ve Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa hazırladığı 163 bin avroluk Tekstil Makineleri Operatörlüğü ve Temel Dikim Teknikleri Eğitimi projesinde eğitim alan 48 bayan kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Yaklaşık 10 ay süren proje ile kursu başarı ile tamamlayan 48 bayan kursiyer, 29 Eylül Salı günü yapılacak olan sertifika töreni ile meslek sahibi olacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, kursiyerlere sadece Tekstil Makineleri Operatörlüğü ve Temel Dikim Teknikleri konusunda eğitim vermediklerini, bayanların günlük yaşamda karşılaşacakları her türlü konuda gereken eğitimin başarı ile verildiğini söyledi.

Kaymakam Öksüz, "10 ay süren projemiz ile kursiyerlerimize Tekstil Makineleri Operatörlüğü ve günlük hayatlarında karşılaşabilecekleri aile planlaması, hijyen ve ilk yardım konularında konunun uzmanları tarafından eğitimler verildi. Ayrıca kurs süresince kursiyerlerimize günlük 8 avro harçlık verildi. Kursa başlayan 50 kursiyerimizin 48'i kursu başarı ile tamamladı. Bizim temennimiz bu tür kursları ilçemizde yaygınlaştırmak, işi ve mesleği olmayan kadınlarımızı değişik konularda meslek sahibi yapabilmek. Böylelikle iş hayatının ihtiyaç duyduğu sektörlerde nitelikli kalifiye eleman yetiştirebilmektir. Bundan sonra da bu tür projelere kaymakamlık olarak katılacağız. Projemizin başarıyla sonuçlandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Proje ortaklarından Hacılar Belediyesi Başkanı Ahmet Herdem ise, bu proje ile ilçede bulunan bayanları meslek sahibi yapabilme amacında olduklarını ve bunu da başarı ile tamamladıklarını söyledi. Başkan Herdem, "Hacılar Kaymakamlığı, belediyemiz, HAGİAD ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile yaklaşık 10 aydır ortaklaşa yürüttüğümüz projemizi başarı ile tamamladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimize de bundan sonra ki iş hayatlarında başarı diliyorum" şeklinde konuştu.

Hacılar Genç İş Adamları Derneği (HAGİAD) Başkanı İsmail Tuna da, böyle bir projenin içerisinde yer aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, bundan sonra da her türlü projeye destek olacaklarını söyledi. Başkan Tuna, "10 aylık bir çalışmanın sonucunda 48 bayan kursiyerimiz sertifika almayı hak etti. Bu projenin içerisinde HAGİAD'ın da katkısının olmasından dolayı tabi ki bizde mutluyuz. Maddi olarak projenin bir kısmına destek sağladık. Bu tür projelerin devamı olursa, bizde HAGİAD olarak üzerimize düşen maddi manevi ne varsa arkasında olacağız" diye konuştu.

Yaklaşık 163 bin avro bütçeli Tekstil Makineleri Operatörlüğü ve Temel Dikim Teknikleri Eğitimi projesinde sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere 29 Eylül Salı günü düzenlenecek törenle belgeleri verileceği belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 21:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?