3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

5 kişilik ailenin yaşam savaşı

Kayseri'nin Develi ilçesi Sindelhöyük kasabasında iki göz odada yaşam savaşı veren üç çocuk babası İbrahim Yücel, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

1995 yılı Ocak ayında sigortalı olarak Develi ilçesindeki bir halı fabrikasında işe başlayan İbrahim Yücel (39), 2004 yılında göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti.

Akciğerlerinde kist tespit edilen ve sigorta hastanesinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuşmayı bekleyen İbrahim Yücel, ameliyat sonrası ağrılarının artması sebebiyle aynı hastaneye tekrar gitti.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen ve bir operasyon daha geçiren İbrahim Yücel, altı aylık tedavinin ardından evine döndü. Bir süre sonra tekrar kontrole giden Yücel, akciğerindeki kistin daha da derinleştiği söylenerek Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada akciğerinin 3'te 2'si alınan İbrahim Yücel, 'iş göremez' raporu aldıktan sonra evine döndü. Her ay tedavisinin tamamlanması ve vücudunun yaptığı iltihabı aldırmak için Kayseri Sindelhöyük kasabasından Ankara Gazi Üniversitesi'ne gitmesi gereken İbrahim Yücel, ailesiyle birlikte şimdi iki göz odada 3 çocuğuyla yaşam savaşı veriyor.

En küçüğü 5, en büyüğü 14 yaşlarında üç çocuğu ile eşi İbrahim Yücel'e bakan anne Nevin Yücel ise uzanacak yardım elini bekliyor. Nevin Yücel, "Ankara'ya gidecek paramız olmadığı için üç aydır eşimi hastaneye götüremiyoruz. Her ay gitmemiz lazım, ama üç aydır Ankara'ya gidecek yol parasını bulamadık" dedi.

14 yaşındaki lise öğrencisi Kübra Yücel ise babasının tedavisi için önceleri Ankara'da yanında refakatçi olarak kaldığını söyleyerek, "Babamın iyileşmesini istiyorum. Ben çocukluğumu yaşayamadım. Komşularımızın ve hayır sahiplerinin getirdikleriyle büyüdük. Babamı kurtarın ne olur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 10:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?