5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

54 doğalgazlı otobüs hizmette

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası Başkanı Mustafa Çabucak, doğalgazlı özel halk otobüslerinin hizmete girmesiyle mutlu sona ulaştıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Mustafa Çabucak, yapılan çalışmaların meyvelerini vermesini görmenin şahsını ve esnafını mutlu ettiğini belirtti.

Çabucak, “Bugün değişim çağını yakalamış bir Türkiye için, değişim ve gelişime ayak uydurmak adına güzel işlere imza attık. Çevreci doğalgazlı özel halk otobüslerine geçiş ile gelecek nesillere de yaşanabilir bir dünya bırakmayı amaçladık. Güzel şehrimizin temiz havası için katkımızın olması elbette ki bizleri mutlu edecektir. Geleceğimiz olan çocuklarımız için de yaşanabilir bir dünya mirası bırakmanın misyonu ile yola çıktığımız günden bugüne kat ettiğimiz mesafe ve yaptığımız çalışmalar gösteriyor ki doğru bir yolda ilerliyoruz. Bugün sabah mesai saati ile Kayseri şehir içi ulaşımında hizmet vermeye başlayan özel halk otobüslerimizin tüm halkımıza ve esnafımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanı Ali Küçükoğlu ise, uygulama kapsamında minibüsçü esnafı tarafından alınan 54 adet doğalgazlı otobüsün seferlere başladığını belirterek, doğalgazlı otobüslerin çevreyi kirletmemesi, temiz yakıtlı doğa dostu olması gibi özellikleri nedeniyle tercih edildiğini söyledi.

Doğalgazlı araçların, mazotlu olanlara oranla doğaya çok daha az zararları bulunduğunu kaydeden Küçükoğlu, "Şu an itibariyle 54 doğalgazlı halk otobüsü seferlere başladı ve karşılığında 108 minibüs trafikten çekildi. Araçlar geldikçe seferlere ilave edilecek ve 191 doğalgazlı otobüs hizmete konulurken, 382 adet minibüs trafikten çekilecek" şeklinde konuştu.

Doğalgazlı otobüslerle ilk defa tanışan Kayseri halkı ise, hizmetten memnun olduklarını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 18:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?