5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

6.500 hak sahibine tapu müjdesi

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1995 yılında arsa tahsisi yapılan Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi'ndeki arsa sahiplerine tapularının verilmesi için başlatılan çalışmanın tamamlandığını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi'nin 1995 yılında inşaatına örnek ev ile başlandığını, ancak bugün 3 mahallesi, okulları, çarşıları, camileri, spor tesisleri, pazar yerleri ve sosyal tesisleri ile uydu şehir haline geldiğini belirtti.

Danışmentgazi, Selçuklu ve Osmanlı mahalleleri ile bu bölgenin alt yapısının tamamlanmış ender yerleşimler arasında olduğunu kaydeden Başkan Memduh Büyükkılıç, tapuların dağıtımına başlanacağını, bunun için gerekli çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini ifade etti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, “Evlerin nihai sahipleri tespit edildi. Tapu kayıtlarında bir hata oluşmaması için itina ile çalışıldı. Tapu kayıtlarında hukuki hata oluşmaması için evlerin tek tek denetimi yapıldı. İlk etapta bin adet olmak üzere 2009 yılı içerisinde tüm tapuları hak sahiplerine vereceğiz” dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, belediye tarafından arsa anlaşması yapılarak verilen arsalar dahil toplam 6 bin 500 adet tapu çalışması yapıldığını ve bunların hak sahiplerine verileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 20:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?