3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

6 saatte 15 kişi organ bağışladı

Karaciğer yetmezliği nedeniyle geçen ay yaşamını yitiren tekvando antrenörü ve milli hakem Nuri Bahçeci anısına, 23-26 Aralık tarihleri arasında Kayseri’de düzenlenen Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası’nda, 15 kişinin organlarını bağışladığı bildirildi.


Atatürk Spor Salonu’nda yapılan şampiyonaya 13 kentten 36 kulüp ve 72’si bayan 271 sporcu katıldı.


Şampiyonanın ilk gününde Erciyes Üniversitesi Organ Nakli ve Bağışı Koordinasyon Merkezi tarafından da “bilgi ve bağış standı” kuruldu.


Organ Nakli Koordinatörü Dr. Tuncay Taş, burada soruları yanıtladı ve organ bağışının öneminin anlatıldığı broşürleri dağıttı.


Taş, şampiyonanın ilk gününde kurdukları standın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş’ın da katıldığı tanıtım programının ardından kaldırıldığını söyledi.


Şampiyonanın yapıldığı salonda yaklaşık 6 saat kaldıklarını ve bu sürede organ bağışlarını kabul ettiklerini belirten Taş, “Spor salonunda bulunduğumuz yaklaşık 6 saat içinde 15 hakem, antrenör ve sporcu organlarını bağışladı. Bu sayı, salonda kaldığımız süreyi göz önüne aldığımızda azımsanamayacak düzeyde. Burada şampiyona süresince bağışları kabul etmek isterdik ancak, katılmamız gereken başka programlar olduğu için uzun süre kalamadık’ diye konuştu.


Şampiyonada görev yapan tekvando hakemi Mustafa Göçer ise organ bağışı kampanyasının oldukça kısa sürdüğünü, birçok hakemin stand erken kaldırıldığı için organlarını bağışlamaya fırsat bulamadığını söyledi
aa
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 16:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?