5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

6500 kişinin tapu sevinci

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gecekondu önleme bölgesi olarak bilenen ve bugün 3 mahallesi, her türlü altyapı ve sosyal binaları ile 70 bin nüfusu barındıran bölgede 6 bin 500 tapunun hak sahiplerine verilmeye başlandığını söyledi.

Danışmentgazi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen tapu dağıtım törenine Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sadi Köylü, mahalle muhtarları ile mahalleli vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Başkan Memduh Büyükkılıç, Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi'nin 70 bin nüfusu ile birçok ilden daha büyük olduğunu söyledi.

Başkan Büyükkılıç, “Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi'nde elektrik, su, kanalizasyon, telefon ve doğal hatlar bağlanmıştır. Yani hiçbir altyapı sorunu yoktur. Bunun yanında okul, çarşı, kapalı semt pazarı, alışveriş merkezleri, cami ve spor tesisleri ile sosyal yapısı donanımlıdır. Bu bölgemizin en büyük sorun tapuydu. Çünkü arsa tahsis belgeleri ile evlerini yaptıranlar haklı olarak tapularını istiyordu. Bu haklı istekleri bugüne nasip oldu. Kolay değil 6 bin 500 tapunun aynı anda hazır olması. Emeği geçenleri kutluyorum. Hiç bir ücret almayacağımızı birçok kez beyan etmiştik, şimdi bunu uygulamaya geçiriyoruz ve hiçbir ücret talep etmeden tapularınızı veriyoruz. Biz evlerinizde güle güle, huzur içerisinde oturmanızı diliyor, hepinize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, gecekondu önleme bölgesinde 6 bin 500 dar gelirli ve hiçbir mülkü olmayanlara çok cüzi aidatlarda arsa tahsis ettiklerini belirterek, bu çalışma ile bir taraftan gecekondulaşmayı önlediklerini diğer taraftan da arsa takasları ile var olan gecekonduları tavsiye ettiklerini kaydetti. Başkan Mehmet Özhaseki, “Benim küçüklüğüm bu bölgede geçti. Bağımız bu bölgedeydi. Onun için bu bölgenin benim için ayrı bir önemi ve anısı vardır. Bu bölgeyi gecekondu önleme bölgesi ilan edeceğimiz zaman tamamen tarla idi. Gün geçtikçe 'proje bizden ev yapmak sizden' sloganı ile binalar oluştu. Şimdi ise kocaman bir şehir, üstelik tüm alt ve üst yapıları ile bir şehir. Belediye olarak bu projemiz Dünya Bankası'nca gecekondulaşmayı ıslah etmek ve önlemek açısından örnek gösterilmektedir. Biz sizlerin sayesinde bu işi başardık. Artık tapularınızı da alıyorsunuz. Ağız tadıyla evlerinizde oturmanızı diliyorum” dedi.

Sembolik olarak 15 kişiye arsa tapuları verilmesinden sonra, kapalı spor salonunda 3 mahallenin 6 bin 500 tapusu sıraya giren mülk sahiplerine verilmeye başlandı. Törene katılanlara Melikgazi Belediyesi tarafından aşure ikramı yapılırken, ayrıca tapu sahiplerine meyve fidanı da dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 21:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?