30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

7.kattan düştü,burnu bile kanamadı

Kayseri'de camdan bakmak için sarkan 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi 7. kattan yere çakıldı. Apartmanın ön tarafında bulunan bahçeye düşen çocuğun burnu bile kanamadı. Hastaneye kaldırılan çocuk, olaydan yarım saat sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Edinilen bilgiye göre, Yavuzlar Mahallesi Kozan Caddesi üzerinde bulunan 12 katlı bir apartmanda oturan Gürcan Binboğa (12) isimli çocuk, kendisini okula bırakacak olan komşusuna bakmak için misafir odasının penceresinin kenarında bulunan koltuğun üzerine çıktı.
Koltuktan destek alarak camdan sarkan Gürcan Binboğa, dengesini kaybederek 7. kattaki evlerinin penceresinden aşağıya düştü.
Apartman girişindeki bahçeye düşen 12 yaşındaki Gürcan Binboğa'nın şans eseri burnu bile kanamadı. Apartmana gazete getiren dağıtıcı tarafından farkedilen ve apartman görevlisine haber verilen olay sonrasında, 7. kattan düşen çocuk ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. 7. kattan düşen çocuğun babası Mazhar Binboğa'nın resmi evrakları yanında olmadığı için hastaneye girişi ve kaydı yapılamayan Gürcan Binboğa isimli çocuk, bir süre bekleme salonunda sedyede bekletildi. Daha sonra çocuğu hastaneye getiren 112 Acil Yardım ekibi görevlisi ve hastane çalışanlarının girişimleriyle bilgisayar kayıtları çıkartılan Mazhar Binboğa'nın hastane giriş işlemlerini tamamladı. Tetkikleri yapılan Gürcan Binboğa, tedavi altına alındı.
 
Bu sırada olayı duyarak iş yerinden gelen anne Zübeyde Binboğa ise, oğlunun düştüğü apartmanın önünde gözyaşlarını tutamadı.
Ağlayan ve oğlunun öldüğünü zanneden anne Zübeyde Binboğa'yı, olayı görüntülemek için gelen gazeteciler sakinleştirdi. Bir gazeteci, hastanede Gürcan Binboğa'nın gazetecilerle konuşurken ve gülümserken çekilen görüntülerini anne Zübeyde Binboğa'ya izletti. Oğlunun sağlıklı ve hayatta olduğunu görerek gözyaşlarına boğulan anne, yakınlarından kendisini hastaneye götürmelerini istedi. Olayı görerek ambulansa ilk haber veren apartman görevlisi ise, "Ben geldiğimde yerde yatıyordu. Benimle konuşuyordu. Sadece başının döndüğünü söyledi. Bence bu bir mucizedir" dedi.
 
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Gürcan Binboğa'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 15:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?