5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

73'lük dedenin kayak heyecanı

Kayseri Erciyes Kayak Merkezi'nde düşe kalka kayak yapan 73 yaşındaki Hasan Mutlu, "Yarın ölmezsem Uludağ'a gidip orada kayacağım" dedi.

Dünyaca ünlü toz karı ve uzun pistleriyle kayak severlerin akınına uğrayan Erciyes Kayak Merkezi'ne giden Hasan Mutlu (73), herkesin ilgi odağı haline geldi.

Hacılar ilçesinde mezarcılık ve duvar ustalığı yaptıktan sonra emekli olan Hasan Mutlu, hafta sonları Erciyes'e geldiğini belirtti. Geçen sene kayak yapmaya başlayan 73'lük dede, kayak yapmayı çok sevdiğini söyledi. Kayak merkezinin en renkli kişilerinden biri olan Mutlu, şimdiye kadar kayakla ilgili birçok madalya aldığını kaydetti.

Kayak severler tarafından ilgiyle izlenen Mutlu, zaman zaman düşse de kendi imkanlarıyla kaymayı başarıyor. Sevecen ve sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Mutlu, "72 yaşımda kayak yapmayı öğrendim. Kayaktan dolayı 3 tane madalya aldım. Bu yıl iki haftadır kayak merkezine geliyorum. Yarın ölmezsem Bursa Uludağ'a gidip orada kayacağım. Kayak yapmayı çok seviyorum. Herkesi kayak yapmaya davet ediyorum ama gelen yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 11:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?