5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

8 yaşındaki çocuk nasıl kurtuldu?

Kayseri'de sabah okula gitmek üzere evden çıktıktan sonra kar maskeli kişilerce bir otomobile bindirilerek kaçırılan 8 yaşındaki çocuk, götürüldüğü evin ikinci katından atlayarak kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre olay, sabah saatlerinde Melikgazi ilçesi Mimarsinan Mahallesi'ndeki Mimarsinan İlköğretim Okulu yakınlarında meydana geldi.

İddiaya göre sabah okula gitmek için evinden ayrılan Ahmet Can A. (8), yolda kar maskeli 2 kişi tarafından plakası belirlenemeyen bir otomobille kaçırıldı. Kar maskeli kişilerce götürüldüğü evde karton kutunun içine konularak üzeri bantlanan Ahmet Can A., kutunun içinden kurtulup ikinci kattan atladı. Beton zemine düşen küçük Ahmet Can A.'yı gören çevredeki vatandaşlar, sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Ahmet Can A.'yı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

Burada tedavi altına alınan Ahmet Can A.'nın vücudunda küçük kırıklar olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Gazetecilere olayı açıklayan Ahmet Can, sabah okula giderken yolda kar maskeli 2 kişi tarafından kaçırıldığını söyledi. Ahmet Can, "Kaçırıldıktan sonra öğleye kadar bir evin içinde tutuldum. Kaçıranları tanımıyorum, yüzlerinde maske vardı. Beni karton bir kolinin içerisine hapsettiler. Daha sonra da evin bir odasına kapattılar. Ben karton koliyi yırtarak 2. kattaki evin penceresinden aşağı atladım. Atlarken de korkmadım" dedi.

Baba Ahmet A. ise, kimse ile arasında bir husumet olmadığını, çocuğunun neden ve kimler tarafından kaçırıldığını bilmediğini söyledi. Bina görevlisi Emin T. ise, çocuğun 2. kattan atladığı sırada binayı temizlediğini söyleyerek, "Ben o sırada binada temizlik yapıyordum. Dışarıdan büyük bir gürültü geldi ve hemen dışarı çıktım. Baktım ki küçük çocuk yerden kalkmaya çalışıyor. Çocuk bana 2 kişi tarafından kaçırıldığını ve sonra da kaçıranların ellerinden kurtularak 2. kattan atladığını söyledi. Ben de hemen apartmanın dış kapısını kilitleyip polisi aradım. Polis hemen gelerek içerideki maskeli kişileri yakaladı" şeklinde konuştu.
Polis ekipleri tarafından evde gözaltına alınan ve isimleri açıklanmayan 2 kişi, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 22:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?