4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

9 yaşındaki örnek tüketici

Kayseri’de kola kapağından kendisine çıkan topu marketten alamayan 9 yaşındaki Mehmet Karakaya, marketi Kayseri Valiliği’ne şikayet etti. Kola firması duyarlılığından dolayı Mehmet Karakaya’ya hem kazandığı topu, hem de ekstradan 2 adet top daha hediye etti.

Kayseri’de Mehmet Karakaya adındaki ilköğretim 3. sınıf öğrencisi, bir marketten aldığı kolayı açtığında "futbol topu kazandınız" yazısı ile karşılaştı. Daha sonra topu almak için markete giden küçük Mehmet’e, tarihi geçtiği gerekçesiyle kazandığı futbol topu verilmedi. Bunun üzerine ’’Ya topumuzu verin, ya da topu vermeyip marketi kapatın’’ içerisinde cümlelerin yer aldığı bir dilekçe ile valiliğe başvuran küçük Mehmet’in hareketi, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nü harekete geçirdi.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün girişimi ile firma duyarlılığından dolayı Küçük Mehmet’e hem kazandığı futbol topunu, hem de 2 adet futbol topu daha hediye ederken, küçük Mehmet örnek olacak duyarlı davranışından dolayı takdir topladı.
Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Kamil Akçadırcı, küçük Mehmet’in mektubunu alınca çok sevindiklerini söylerken, daha ilköğretim çağında bir çocuğun tüketici sorununu kendi çabasıyla halledip hakkını aramasının gururu verici bir durum olduğunu kaydetti. Akçadırcı, gerekli işlemleri yaptıklarını ve küçük Mehmet’in mağduriyetini giderdiklerini belirtti.
Mehmet’in babası Mustafa Karakaya ise oğlunun bu mücadelesine ilk önce gülüp geçtiğini, ancak sonra oğluyla gurur duyduğunu belirtirken, "Kendim bile bu yaşıma kadar birçok sorunla karşılaşmama rağmen, bu tür bir hak arayışı içine girmedim. Oğlumun bu hareketi beni oldukça gururlandırdı" dedi.
Büyüklerine örnek olacak davranışta bulunan Mehmet ise giriştiği haklı mücadeleden ve futbol topunu almaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 18:46:24
Güncelleme :22 Mayıs 2005 Pazar 15:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhat kaman IP: 195.174.130.xxx Tarih : 23.05.2005 21:17:30
bilinçli tüketici böyle olsa gerek....!