4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

91'lik Ramazan davulcusu!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Ramazan ayında görev yapacak davulcuları belirlemek için yapılan seçmelerde, en büyük ilgiyi 30 yıldır davul çalan 91 yaşındaki Mustafa Çınar gördü.

Ramazan ayı süresince Kocasinan ilçesi sınırları içerisindeki 62 mahallede davul çalmak isteyenler, sabahın erken saatlerinde Kocasinan Belediyesi Spor Tesisleri önünde hazır bekledi.

Ramazan davulcusu olmak isteyenlere, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Uzmanı Hayrullah Erkip tarafından prova eğitimi yaptırıldı.Belediye tarafından verilecek logolu yelekler ve kimlik kartlarıyla Ramazan ayı boyunca çalışmak isteyen davulcular jürinin önünde ter dökerken, bazıları ise davulun azizliğine uğradı.

Niyazi Kırbaz ve İsmail Kılaç isimli şahısların davulları patlarken, seçmelerde başarılı olan 54 kişi, gerekli eğitimin ardından Ramazan ayı boyunca Kocasinan'da davul çalacak.

Seçmelere katılan 11 çocuk ve 24 torun sahibi Mustafa Çınar (91) ise ilgi odağı oldu. Jüri önüne geçen yıl Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı Esat Öztürk'ün hediye ettiği davul ile çıkan Çınar, 30 yıldır Ramazan aylarında davul çaldığını söyledi. Maniler eşliğinde davul çalan Çınar, rakipleri tarafından alkışlandı. Seçmeleri geçen Mustafa Çınar, Mevlana Mahallesi 1. Cadde üzerinde Ramazan ayı boyunca davul çalacak.

Belediye yetkilileri, davulculara üzerinde Kocasinan Belediyesi'nin amblemi bulunan elbise ve kimlik verileceğini de belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 12:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?