5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

AB heyetinden ziyaret

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Delagasyonu Daire Başkanı Michael Vöegele ve beraberindeki heyet, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ı makamında ziyaret ederek, Kayseri hakkında bilgiler aldı.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kayseri'nin diğer toplumlardan farklı, kendine has sosyo-kültürel özellikleri olduğunu söyledi. Başkan Bekir Yıldız, “Kayseri insanı, Erciyes suyu ile beslenen çalışkan ve ticari yetenekleri çok üst düzeyde. Kurumlar arasında çok güzel bir uyum ve yardımlaşma, insanlar arasında örnek bir paylaşım vardır” dedi.

Kayseri'yi görmeden anlamanın yetersiz olduğunun altını çizen Başkan Bekir Yıldız, “Olayların yerinde görülmesini doğru buluyorum. Kayseri tarih boyunca insanların sürekli ilgi duyup uğradığı bir ticaret şehridir. Kayserililer dünyanın her tarafına gider, dünyanın her tarafından da insanlar Kayseri'ye gelir. Kayserili, gündemi ve dünyayı takip eder, dünya ve ticaret hakkında ortalamanın üzerinde bilgiye sahiptir” dişe konuştu.

Michael Vöegele ise, Avrupa Komisyonu Türkiye Masası'nda çalıştıklarını belirterek, “Kayseri'ye ilk defa geliyoruz, gerçekten çok etkilendik, beğendik, güzel bir şehir. Kayseri'yi daha iyi tanımak için gelmek istedik. İnsanlar bazen yerel şartları dikkate almaz. Dolayısıyla her şey Ankara'dan göründüğü gibi olmayabilir. Bu yüzden bizzat gelerek il ve ilçelerdeki durumu görmek istedik. Kayseri, halka açık bir toplum ve bu insanlarla rahat iletişim kurulmakta, anlaşılmakta. Bu gurur duyulacak bir durum. Burada bütün sivil ve kamu kuruluşlarıyla belediyelerin bir araya gelmesi çok güzel. Kayseriyle ilgili aldığımız bilgiler bizi çok memnun etti” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 11:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?