30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

ABD ve İsrail protesto edildi

Kayseri'de sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen İsrail'i telin mitinginde ABD ve İsrail protesto edilirken, mitinge katılım az oldu.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, dernekler, MHP, CHP, BBP, DYP, EMEP, Saadet Partisi ve Türk Ocakları'nın destek verdiği 'İnsanlığınızı Gözden Geçirmeye Çağrı' adı altındaki İsrail'i telin mitinginde, ABD ve İsrail, yapılan konuşmalar ve atılan sloganlarla protesto edildi. 

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, mitingde yaptığı konuşmada, haçlı zihniyetinin yeniden canlandığını ve uygulamaya konulan Büyük Ortadoğu Projesi'nin de bunun bir parçası olduğunu öne sürdü. 

Ali İhsan Öztürk, haçlı zihniyetini sürdüren ülkelerin teknolojiyi insanların yararına değil, sömürü için kullandıklarını, emperyalizm ve Siyonizm karşısında Türk halkının dimdik durması gerektiğini söyledi. 

İsrail'in Filistin ve Lübnan'da yaptığı katliamlara daha fazla sessiz kalınmaması gerektiğini kaydeden Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı'na da gönderme yaparak, "Cuma hutbelerinde niçin bu konulara değinilmiyor? Yoksa, cuma hutbeleri de mi AB'den geliyor" dedi. 

100'e yakın kişinin katıldığı ve sık sık "Filistin, Lübnan el ele", "Kahrolsun ABD emperyalizmi", "Kahrolun İsrail" sloganlarının atıldığı miting, konuşmaların tamamlanmasının adından normal olarak son buldu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 16:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?