4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Acıbadem Kayseri Hastanesi tanıtıldı

Acıbadem Sağlık Grubu'nun 24. halkası olan Acıbadem Kayseri Hastanesi hizmete girdi.

Acıbadem Kayseri Hastanesi idari binasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Acıbadem Sağlık Grubu Tıbbi Hizmetler Direktörü Prof. Dr. Ahmet Şahin, Acıbadem Kayseri Hastanesi Yönetim Kurulu üyesi Dr. İsmail Tamer, Acıbadem Kayseri Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Akbeyaz, hastane personeli ve gazeteciler katıldı.

Hastaneyi tanıtan slayt gösterisinin ardından söz alan Acıbadem Kayseri Hastanesi Yönetim Kurulu üyesi Dr. İsmail Tamer, Acıbadem Kayseri Hastanesi ile Kayseri'ye çok kaliteli sağlık hizmetinin gelmiş olduğunu söyledi. Acıbadem'in Türkiye ve dünya çapında marka bir hastane olduğunu hatırlatan Tamer, "Tabi ki bu kuruluşun Kayseri'ye getirilmesinde bizimde önemli katkılarımız oldu. Böylelikle 5 yıllık hayalimiz gerçek oldu. Kayserili hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Daha sonra söz alan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 1924 yılında Atatürk'ün Memleket Hastanesi olarak açılışını yaptığı hastaneyi restore ederek Acıbadem Kayseri Hastanesi olarak Kayserililerin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kayseri'de Acıbadem Hastaneleri'nin 24. halkasını hizmete açmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Aydınlar, "Acıbadem Kayseri Hastanesi'nin birçok alanda yenilikleri ve teknolojik donanımları ile bölgenin önemli sağlık kuruluşlarından birisi olacak. 22 bin metrekare kapalı alana sahip olan Kayseri Acıbadem Hastanesi yatırım bedeli olarak 55 milyon dolara mal oldu" dedi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Aydınlar, hastanede tüm sosyal güvenlik kurumu hastalarının her türlü kardiyolojik muayene, anjiyo, kalp ameliyatları, radyoterapi, nükleer tıp ve kemoterapi hizmetlerinden ücretsiz yararlanabileceklerdir. Kamu hastalarını başlangıçta kabul edemeyeceğiz. Ancak şunu ifade etmek isterim. Burada tespit ettiğimiz fiyatlar bu bölgeye özel olarak dizayn edilmiş fiyatlardır. İstanbul'daki fiyatlarımızın yüzde 50 daha altındadır. Herkesin rahatlıkla sağlık hizmeti alabileceği fiyatlar belirlenmiştir. Acıbadem Sağlık Kurumu sadece sağlığa odaklanmış bir şirkettir. Sağlık sektörü dışında bir iş yapmaz. Yaptığı tek iş sağlık hizmeti sunmaktır. Sağlık hizmetleri sunulmasında destek olacak bütün işleri yapmaktadır. Önümüzdeki yıl sonuna kadar Türkiye'de 10 bin personele ulaşacağız" diye konuştu.

Daha sonra basın mensupları ve misafirlere hastane bölümleri gezdirildi.
Acıbadem Kayseri Hastanesi 4 genel, 1 kalp damar cerrahisi, 1 tüp bebek olmak üzere 6 adet ameliyathane, 15 yataklı genel yoğun bakım ünitesi, 5 yataklı kalp damar cerrahisi yoğun bakım ünitesi, 5 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 2 adet doğumhane, 2 adet sancı odası, toplam 110 yatak kapasitesiyle Kayserililerin hizmetinde olduğu belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 17:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?