5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Açlık grevine yeniden başladı

KAYSERİLİ ESNAF AÇLIK GREVİNE YENİDEN BAŞLADI

Bölücü terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın idam edilmesi ve PKK sorununun çözülmesini isteyen Kayserili esnaf Hasan Yıldırım, polis memurlarının ikna etmesi üzerine dün akşam saatlerinde evine dönmüştü. Sabah saatlerinde yeniden açlık grevine başlayan Yıldırım, "Ölene kadar eylemimi sürdüreceğim" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda PKK sorununa bir an önce çare bulunabilmesi için açlık grevi yapan esnaf Hasan Yıldırım, 33 saatin ardından eşi ile polis memurlarının, "Çocuklarınız ağlıyor" demesi üzerine ikna edilerek eve gitmişti. Sabah saatlerinde tekrar açlık grevine devam etmek üzere Cumhuriyet Meydanı'na gelen Yıldırım, "Polis memurları beni kandırdı, çadırımı söktüler. Ben de geri geldim, buradayım. Meclis sesimi duyup PKK olayını bitirene kadar buradayım, vazgeçmeyeceğim. Biraz da Kayserili vatandaşlar duyarlı olsun istiyorum. Çünkü milletvekillerinin çocukları ölmüyor, onlar vergi vermiyorlar. Gerçek milliyetçileri buraya bekliyorum, şehit ailelerini buraya bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Kendisini desteklemeye gelen Kayseri Eğitim-Sen Başkanı Ali İhsan Öztürk ise, "Bugün ülkenin geldiği nokta itibarı ile insanlar bu süreci kabullenmediğini çeşitli şekillerde dile getirmeye çalışıyor. Devlet görevlilerin bir an önce tedbirini alması gerekiyor diye düşünüyorum. Bugün burada Hasan Bey'in yapmış olduğu açlık grevi onurlu bir eylem ancak biz kendisini ikna etmeye çalışıyoruz. Diyoruz ki, 'Bu bizlerin işi değil.' Bütün Türk milletinin topluca ses vermesiyle çözülecek bir problem diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Çevredeki vatandaşların dikkatini çeken esnaf Yıldırım, bazı vatandaşlardan destek aldı.

KAYSERİLİ ESNAF AÇLIK GREVİNE YENİDEN BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 17:47:04
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 18:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?