30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Adaşı öldü, maaşsız kaldı

Kayseri'de SSK emeklisi Halil Yılmaz, aynı isimdeki hemşehrisi Mersin'de ölünce, maaşından oldu. Yılmaz, yaşadığını kanıtlayıp maaşının yeniden bağlanması için İş Mahkemesine dava açtı.

Halil Yılmaz (67), 1982 yılında emekli olduğunu, 2 ay öncesine kadar maaşını düzenli olarak aldığını söyledi. 2 ay önce tedavi için sağlık ocağına gittiğinde sağlık karnesinde sorun olduğunun söylendiğini, tedavi olamadığını belirten Yılmaz, 20 Ekimde alması gereken maaşını da alamadığını kaydetti.

SSK İl Müdürlüğüne başvurarak, mağduriyetinin giderilmesini istediğini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

“Sağlık karnem geçersiz olup, maaşımı alamayınca SSK İl Müdürlüğüne başvurdum. 3001002333984 numaralı SSK sicil kaydımdan yola çıkılarak arşivde dosyam bulundu. Nüfus müdürlüğünden nüfus kayıt örneği de aldım. İl Müdürlüğü yetkilileri, mağduriyetimi belirten dilekçeyle birlikte bu evrakı SSK Genel Müdürlüğüne gönderdi. Yapılan inceleme sonucunda, '25 Ağustos 2006 tarihinde Mersin'de öldüğüm için' maaşımın kesildiği bildirildi. Benimle aynı isimde olan ve ölen kişinin 1946 doğumlu, Kayseri'nin Tomarza ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi. Oysa ben, 1939 doğumluyum ve Kocasinan ilçesinin Erkilet beldesi Vatan köyü nüfusuna kayıtlıyım.”

Halil Yılmaz, aynı isimdeki ölen kişinin kızı olan soyadını bilmediği Gülşen adlı kadına 800 YTL cenaze masrafı adı altında ödeme yapıldığını da ileri sürdü.

Mağduriyetinin giderilmesi için İş Mahkemesi'nde dava açtığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

“İş Mahkemesi, 3 Mart 2007'ye gün verdi. O tarihe kadar mağdur olacağım. Yaşadığım halde ölü sanılıp, maaşım kesildi. Hem maaş alamıyorum hem de sağlık kuruluşlarından yararlanamıyorum. Yetkililerden bir an önce sorunu çözmelerini istiyorum.”

SSK İl Müdürlüğü yetkilileri de Halil Yılmaz ile ilgili gerekli evrakın Genel Müdürlüğe gönderildiğini, karışıklığın nereden kaynaklandığının araştırıldığını kaydettiler.


AA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2006 Pazar 13:31:45
Güncelleme :17 Aralık 2006 Pazar 18:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?