3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

ADD'den soruşturma tepkisi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kayseri Şube Başkanı Dr. İsmail Ulusoy, Ergenekon soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan önemli kişilere yapılan uygulamaları eleştirerek, "Ülkenin birtakım yurtsever şahsiyetlerinin evleri ve işyerleri sanki PKK'ya yataklık edermiş gibi didik didik arandı" dedi.

Dernek binasında gerçekleştirilen basın toplantısında Ergenekon soruşturması ile ilgili açıklama yapan ADD Kayseri Şube Başkanı Dr. İsmail Ulusoy, bazı önemli kişilerin neyle suçlandığını bilmeden gözaltına alındığını söyledi.

ADD Genel Başkanı ve emekli Orgeneral Şener Eruygur'un da aralarında bulunduğu çok sayıda önemli insanın bu şekilde gözaltına alınmaması gerektiğini kaydeden Ulusoy, "Bu önemli şahsiyetler ülkemize çeşitli konularda hizmet vermişlerdir. Fakat bu şahsiyetlerin evleri ve işyerleri sanki PKK'ya yardım ve yataklık etmiş gibi didik didik arandı. Not defterlerine varıncaya kadar her şeylerine el koydular. Bu insanların suçu neydi? Neyle suçlanıyorlardı? Bunların en büyük suçunun Atatürkçü olmalarıydı. Ülkeleri için her türlü mücadeleyi vererek canlarını feda etmeye hazır olmalarıydı" dedi.

Hiçbir gözaltının ve tutuklanmanın kendilerini yıldıramayacağını söyleyen Ulusoy, Türkiye'de bulunan tüm ADD üyelerinin demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin savunucuları olacağını kaydetti. Ulusoy, "Yapılan bu uygulamaların hepsi bizi yıldırmak içindir. Ama biz hiçbir zaman yılmayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 16:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?