3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Adliye sarayının temeli ilkbaharda

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, 20-25 trilyon liraya mal olması beklenen yeni adliye sarayının arsa sorununun tüm Kayseri milletvekillerinin girişimiyle çözüldüğü ve ilkbaharda temellerinin atılacağını söyledi.

AK Parti Kayseri milletvekili Taner Yıldız, yeni adliye sarayı yapımının önündeki tüm engellerin kaldırıldığını ve temelin ilkbaharla birlikte atılacağını söyledi.

Yıldız, "Kayseri, bölgenin en modern ve kullanışlı adliye saraylarından birine kavuşacak. Mevcut adliye sarayımız şehrin büyümesiyle birlikte bir hayli yetersiz kalmaktaydı. Bölgenin konumundan dolayı bu alanda ek bina yapılması da neredeyse imkansız haldeydi. Yeni bir ek bina yapılacak olsa dahi ihtiyaca cevap vermekten uzak kalacaktı. Bizde bu yüzden yeni bir adliye sarayı yapılması için uzun bir süreden beri tüm Kayseri milletvekilleri olarak girişimlerimizi sürdürmekteydik. Yeni adliye sarayı yapmayı düşündüğümüz Eski Dikimevi arazisinin önündeki engelleri başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız, Adalet Bakanımız ve TOKİ Başkanımızın yardım ve destekleri ile nihayet kaldırmış bulunmaktayız. Ben buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Eski Dikimevi arazisi Milli Savunma Bakanlığı'ndan TOKİ'ye geçmişti. En son TOKİ Başkanı ile görüşmelerimizi yaptık. Kendisi şartsız olarak adliye sarayı yapılmak ve takasları daha sonra gerçekleştirilmek kaydıyla hazineye evrakı yazdı. Daha sonra arazi takaslarına devam edeceğiz. Biz de bu arada Adalet Bakanlığı Teknik Uygulama Başkanlığı ile görüştük. Önümüzdeki ay belirlediğimiz 5 projeden biri seçilecek ve proje seçiminden sonra uygulama projeleri yapılacak. En az 20-25 trilyonluk bir yatırıma mal olması beklenen yeni adliye sarayımızın temelini Mart-Nisan gibi atacağız ve en kısa sürede tamamlayarak hizmete açacağız. Böylelikle şehrimiz son derece modern ve çağdaş bir adliye sarayına kavuşacak. Hakimlerimiz, savcılarımız, avukatlarımız ve diğer adli personelimiz görevlerini çok daha iyi şartlar altında yerine getirmiş olacaklar" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, tüm Kayseri milletvekilleri olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kayseri'nin yatırımlarının takipçisi olmaya ve şehrin sorunlarının çözümü noktasında üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 10:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?