3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Afet bölgesi hayata dönüyor

Talas Belediyesi, yıllar önce kaya düşmesi sebebiyle çivi çakılmayan aşağı ve yukarı Talas arasındaki afet bölgesi için proje çalışması başlattı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Afet İşleri Genel Müdürlüğü Etüt ve Hasar tespit Daire Başkanı Ayhan Çiftçi, Bayındırlık ve İskan Müdürü Salim Yılmaz'a bölgeyi gezdiren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Talas'ın tarihi dokusunun kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Afet Bölgesi'ndeki Harman Mahallesi'nin Talas'a büyük değer kattığını kaydeden Yıldırım, “Buradaki dokunun hayata geçirilmesi ve kaya düşmelerini önlemek için öncelikle riskin kaldırılması gerekiyordu. Şimdi çalışmalar başlatıldı. Proje çalışmalarımızı tamamladıktan sonra, Harman mahallemizdeki bu dokuyu, şehrimizin en güzel kentsel parkı haline getireceğiz” dedi.

Bölgeyi gezen AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise Talas'ın gelişiminde afet bölgesinin büyük etkisi olduğunu ifade etti. Karayel, geçmiş dönemlerde kaya düşmeleri nedeniyle afet bölgesi olarak ilan edilen bölgenin yeniden hareketlenerek tarihi dokusunun muhafaza edilmesi için çalışılacağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 16:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?