5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Ağabey-kardeşin yaşam savaşı

Kayseri'de yakınları tarafından sokağa atıldıklarını ileri süren ağabey ile kardeşi, sokaklarda yaşam savaş veriyor.

Şubat ayında ayağından silahla vurulduğunu söyleyen Saffet Şahin (45), bunun üzerine işçi olarak çalıştığı fabrikadan çıkarıldığını, hastanedeki 24 günlük tedavinin tardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne götürüldüğünü kaydetti.

Şahin, "Burada yakınlarıma ulaşıldı. Kardeşlerim beni yanlarına almak istemedi. Zaten ayağımdan vuran da yakınımdır. Aynı evde kalıyorduk. Bu olaydan sonra kız kardeşim Selvi Şahin (40) ile bizi evden kovdular" dedi.

"ACİL SERVİS, PARK VE TREN İSTASYONUNDA KALIYORUZ"

Evden kovulduğu günden bu yana yaklaşık 4 aydır dışarıda yattığını ifade eden Saffet Şahin, "O gün bugündür, parklarda, tren istasyonunda, otogarda, hastanelerde kalıyoruz. Bu akşam hastanenin acil servisinde kaldım. Sabah saatlerinde durumumu fark eden polisler bizi parka kadar getirip simit aldı. Karnımızı bu simitlerle doyurduk. Ama bu durumun nereye kadar böyle gideceğini bilmiyorum. İnsanların yardımıyla karnımızı doyuruyoruz. Havalar soğuyunca ne yaparız, kara kara düşünüyorum. Bacımla birlikte dışarıda kaldım. Bacım da hasta ve ilaç kullanması gerekiyor. Onun ilaçlarını da etraftan para toplayarak alıyorum. Şu an üzerimde fakülteden verilen elbiselerle duruyorum. 4 aydır banyo yapamıyorum. Hiçbir ihtiyacımı karşılayamıyorum. Bize yardım edilmesini istiyorum" diye konuştu.

"BENİ RAHATSIZ EDİYORLAR"

Ağabeyiyle birlikte dışarıda kalan Selvi Şahin (40) ise, 4 aydır dışarıda kaldıklarını söyledi. Babasının ölümünden sonra rahatsızlandığını kaydeden Selvi Şahin, "Üzüntüden dolayı sinir hastası oldum. Yüz felci geçirdim. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Ağabeyimle birlikte parklarda ve acil servislerde kalıyoruz. Burada zaman zaman bizi rahatsız edenler oluyor. Hiçbir ağabeyim bize bakmıyor. Rahatsızlığımdan dolayı ilaç almak zorundayım. Bu sabah aç karınla ilaç almak zorunda kaldım. Duyarlı insanların bize el uzatmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Saffet ve Selvi Şahin, içinde bulundukları durumu anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?