4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Ağaçlandırma bölgesine doğa yürüyüşü

Kayseri'nin Hacılar Dağcılık Kulübü (HADAK) üyeleri hafta sonu Boydak Holding tarafından Orman Bölge Müdürlüğü'nden tahsis edilen 1 milyon 100 bin metrekarelik Sesli Tepesi mevkiinde yapılacak olan ağaçlandırma bölgesine doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Sabahın erken saatlerinde başlayan doğa yürüyüşüne, Hacılar Belediye Başkanı ve HADAK Kulübü Başkanı Ahmet Herdem, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve HADAK Onursal Başkanı Hacı Boydak, Çetinkaya Tekstil Genel Müdürü Osman Özkan, Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak, Boydak Holding Genel Sekreteri Ekrem Baktır, Mercan Tekstil sahibi Hüseyin Mercan, AK Parti İlçe Başkanı Doğan Ekici ve HADAK Kulübü üyeleri katıldı. HADAK üyeleri Boydak Holding tarafından 1 milyon 100 bin metrekarelik Sesli Tepesi mevkiinde yaptırılacak olan orman alanında hem yürüyüş yaptı hem de ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi.

Yürüyüş sonunda bir açıklama yapan HADAK Başkanı Ahmet Herdem, HADAK Kulübü olarak her hafta düzenli olarak gerçekleştirdikleri yürüyüşü bu haftada Boydak Holding tarafından yaptırılacak olan ormanlık alana gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Herdem, “Sporcu arkadaşlarımızla birlikte yolların açılışını, ağaçların dikilişini gördük, su kuyusuna kadar geldik. Bu alanın 10 yıl sonra yemyeşil olmasını hayal etmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Boydak grubuna da bu konuda teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Kayseri'nin nefes alacağı, yürüyüşçülerin yürüyüş yapacağı güzel bir alan olacak. HADAK Kulübü olarak böyle bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi.

HADAK Kulübü Onursal Başkanı ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ise, Orman Bölge Müdürlüğü'nün tahsis etmiş olduğu 1 milyon 100 bin metrekarelik alanda üç aydan beri hummalı bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Boydak, “Dağın her yerine ulaşacak şekilde bütün yollarımızı yaptık. Stabilize malzemeleri döktük, sıkıştırmasını yaptık. İşin en zor kısmı olan yol işini bitirdik. Devlet Su İşlerimize de müracaat ederek buradan 120 metre derinlikten saniyede 35 litre su çıkarttık. Bu su için yukarıya bir depo yapacağız ve aşağıdan suyu depoya pompalayarak, dikilen ağaçlarımızın diplerine damlama sistemi ile sulanmasını sağlayacağız. Elektriğimizde yakın bir zamanda geliyor, onunda çalışmaları yapılıyor. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü'ye teşekkür ediyoruz. Onlarda elektriği suyun başına kadar getiriyorlar. Bundan sonra ki hedefimiz baharla beraber başlatacağımız çalışmalarda 100 bin civarında ağaç dikerek burayı yemyeşil hale getireceğiz. Orman işi kısa vadede olan bir iş değil. Bu en az 10 yıl gibi bir zaman alacak. Uzun, zahmetli, yorucu bir iş ama inşallah nesilden nesile devam ederek çocuklarımız, torunlarımız bizlere dua edecektir. Boydak Holding olarak tüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Belki bizim ismimiz hep söyleniyor ama biz bu tip hizmetleri ailece yapıyoruz. Önümüzdeki baharla birlikte çok hızlı bir çalışma temposu bizi bekliyor ve bizde bu çalışma temposuna hazırız. Ticarette, hayırseverlilikte örnek olduğumuz gibi ağaçlandırma işinde de örnek olacağımızı düşünüyorum” şeklinde ifade etti.

HADAK Kulübü üyeleri yürüyüşün sonunda MNF Plastik sahibi Ahmet Özkan'ın fabrikasında sabah kahvaltısı yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 14:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?